Sesiunea a doua a Bacalaureatului va începe peste o săptămână

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine în zilele de 19 şi 20 august proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.
Economica.net - lun, 12 aug. 2013, 13:53
Sesiunea a doua a Bacalaureatului va începe peste o săptămână

În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 august – cele ale competenţelor digitale.

Prima probă scrisă – cea la limba şi literatura română – va avea loc în 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării – în 30 august.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va susţine în Bucureşti în liceele cu rezultate foarte bune obţinute de-a lungul timpului.

Astfel, absolvenţii de liceu din Bucureşti care s-au înscris pentru a doua sesiune a Bacalaureatului vor susţine examenul în colegii naţionale precum „Sfântul Sava”, „Gheorghe Lazăr”, „Mihai Viteazul”, „Tudor Vianu”, „Gheorghe Şincai”.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, este de 56,4%, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Astfel, au promovat Bacalaureatul 63,1% dintre absolvenţii promoţiei 2012 – 2013 şi 31,7% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare.

Datele finale arată o uşoară creştere a procentului de promovare, comparativ cu ultimii doi ani, însă, o rată de reuşită mai mică decât în 2010 (2012 – 44,4%, 2011- 45, 7%, 2010 – 69,3%), cu diferenţe sesizabile între promoţiile curentă şi anterioare, dar şi între mediul urban şi cel rural.

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are acum compania care a făcut hidrocentralele mari ale României
Ce planuri are acum compania care a făcut hidrocentralele mari ale României
Hidroconstrucția, cel mai mare antreprenor român în domeniul construcțiilor hidroenergetice, aflat acum în insolvență, anunță că se indreapta pe drumul spre redresare prin definirea......
Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-şi îndeplini obiectivul din 2024
Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-şi îndeplini obiectivul din 2024
Airbus SE va trebui aproape să dubleze livrările sale lunare în ultimele opt săptămâni din acest an pentru a-şi îndeplini ...
Rusia şi Venezuela îşi întăresc cooperarea semnând acorduri militare şi petroliere
Rusia şi Venezuela îşi întăresc cooperarea semnând acorduri militare şi petroliere
Venezuela şi Rusia au semnat joi acorduri în domeniul militar şi petrolului care, potrivit preşedintelui venezuelean ...
Crește interesul pentru abonamentele de sănătate. Care este explicația, răspunde Ana Maria Marian, director Enayati Medical City
Crește interesul pentru abonamentele de sănătate. Care este explicația, răspunde Ana Maria Marian, director Enayati ...
Pandemia a schimbat fundamental modul în care percepem sănătatea. Spectrul amenințător al bolii și incertitudinea accesului ...