Sesiunea a doua a Bacalaureatului va începe peste o săptămână

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine în zilele de 19 şi 20 august proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.
Economica.net - lun, 12 aug. 2013, 13:53
Sesiunea a doua a Bacalaureatului va începe peste o săptămână

În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 august – cele ale competenţelor digitale.

Prima probă scrisă – cea la limba şi literatura română – va avea loc în 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării – în 30 august.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va susţine în Bucureşti în liceele cu rezultate foarte bune obţinute de-a lungul timpului.

Astfel, absolvenţii de liceu din Bucureşti care s-au înscris pentru a doua sesiune a Bacalaureatului vor susţine examenul în colegii naţionale precum „Sfântul Sava”, „Gheorghe Lazăr”, „Mihai Viteazul”, „Tudor Vianu”, „Gheorghe Şincai”.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, este de 56,4%, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Astfel, au promovat Bacalaureatul 63,1% dintre absolvenţii promoţiei 2012 – 2013 şi 31,7% dintre absolvenţii promoţiilor anterioare.

Datele finale arată o uşoară creştere a procentului de promovare, comparativ cu ultimii doi ani, însă, o rată de reuşită mai mică decât în 2010 (2012 – 44,4%, 2011- 45, 7%, 2010 – 69,3%), cu diferenţe sesizabile între promoţiile curentă şi anterioare, dar şi între mediul urban şi cel rural.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski anunță că republica separatistă va primi gaz din Rusia ca ajutor umanitar, fără însă să dea amănunte despre rută, volum și plată
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski anunță că republica separatistă va primi gaz din Rusia ca ajutor umanitar, fără ...
Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu Rusia pentru ca aceasta să furnizeze din motive umanitare gaz Transnistriei, republica separatistă prorusă......
Allianz Risk Barometer: 38% dintre companiille din lume consideră atacurile cibernetice ca fiind principalul risc la adresa lor în 2025. În România pe primul loc sunt catastrofele naturale
Allianz Risk Barometer: 38% dintre companiille din lume consideră atacurile cibernetice ca fiind principalul risc la adresa ...
Aproape patru din zece companii globale (38%) identifică atacurile cibernetice, în special scurgerile de date, ca fiind ...
De la antreprenor local la lider global. Vladimir Sterescu, primul român promovat la conducerea gigantului american CGS.
De la antreprenor local la lider global. Vladimir Sterescu, primul român promovat la conducerea gigantului american CGS.
Computer Generated Solutions (CGS), lider global în servicii de outsourcing, aplicații software și soluții de învățare ...
HONOR lansează în România Magic7 Pro, cu aplicația Google Gemini pre-instalată. Cât va costa smartphone-ul
HONOR lansează în România Magic7 Pro, cu aplicația Google Gemini pre-instalată. Cât va costa smartphone-ul
HONOR a lansat, miercuri, smartphone-ul Magic7 Pro în Europa, inclusiv în România, cu noi caracteristici AI și cu aplicația ...