Ce masterate poţi urma în limba engleză la marile universităţi publice din România

ECONOMICA.NET vă prezintă lista programelor de master în limba engleză organizate de Academia de Studii Economice, de Universitatea din Bucureşti, de Universitatea Babeş-Bolyai şi de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.
Cristina Şomănescu - vin, 16 aug. 2013, 21:03
Ce masterate poţi urma în limba engleză la marile universităţi publice din România

Academia de Studii Economice din Bucureşti organizează următoarele programe de master în limba engleză: „Cercetare în afaceri”, „Antreprenoriat şi administrarea afacerilor în energie”, „Contabilitatea afacerilor”, „Antreprenoriat şi administrarea afacerilor”, „Securitate informatică”, „Contabilitate, audit şi informatică de gestiune”, „Managementul afacerilor internaţionale”.
Amănunte despre aceste programe de master găsiţi aici.

Lista masteratelor în limba engleză organizate de Universitatea din Bucureşti

Masteratul „Economie comportamentală” este organizat de Facultatea de Administraţie şi Afaceri şi de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din București.

Masteratul „Consultanţă în afaceri” este organizat de Facultatea de Administraţie şi Afaceri.

Admiterea la aceste programe de master constă într-o probă eliminatorie – ori test scris de limba engleză, ori un certificat de competență lingvistică tip Cambridge, Oxford, TOEFL, IELTS.
La ambele programe de masterat enumerate mai sus, media de admitere a candidaţilor admişi la proba eliminatorie constă în test grilă din bibliografia recomandată şi un interviu, probe cu pondere egală în media finală a candidaţilor.
Amănunte despre aceste programe de master găsiţi aici.

Masteratul „Arbitrajul internațional” în limba engleză este organizat de Facultatea de Drept a UB.
Admiterea la programul de masterat „Arbitrajul internațional” constă într-o probă eliminatorie de limba engleză şi un test grilă la următoarele discipline: legea model UNCITRAL privind arbitrajul comercial şi regulile de arbitraj ICC Paris. Amănunte despre acest program de master găsiţi aici.

Masteratul „Analytic Philosophy” este organizat de Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti.
Programul are profilul unui masterat de cercetare şi vizează aprofundarea unor probleme şi teme dificile dezbătute în cadrul filosofiei analitice, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea disciplinelor filosofice fundamentale precum epistemologie, logică, ontologie, se arată în prezentarea oficială a programului de master.
Admiterea la acest program de masterat constă în redactarea unei scrisori de intenţie în limba engleză (de maximum trei pagini) şi prezentarea acesteia în faţa comisiei de concurs.
Detalii despre acest program găsiţi aici.

Masteratul „Chemistry of advanced materials” este organizat de Facultatea de Chimie a UB.  Detalii despre acest program găsiţi aici.

Masteratul „Interaction of radiation with matter” este organizat de Facultatea de Fizică a UB. Amănunte, aici.

Masteratul „Air-environment risks and health response” este organizat de Facultatea de Biologie, de Facultatea de Fizică şi de Facultatea de Geografia ale UB.  Detalii despre acest program de master găsiţi aici.

Masteratul „Applied geophysics” este organizat de Facultatea de Geologie şi Geofizică a UB. Amănunte, aici.

Masteratul „Research in Sociology” este organizat de Facultatea de Sociologie a UB. Detalii, aici.

Lista masteratelor în limba engleză organizate de Universitatea Babeş-Bolyai (UBB)

Facultatea de Business a UBB organizează programul de master „International Business Administration”. Amănunte, aici.

Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB organizează următoarele programe de master în limba engleză: „Administraţie publică”, „Managementul crizelor şi conflictelor”, „Managementul instituţiilor publice şi non-profit”, „Comunicare mediatică”, „Dezvoltare internaţională”, „Proiectarea cercetării şi analiza datelor în ştiinţele sociale”. Detalii despre aceste programe găsiţi aici.

Următoarele programe de master sunt organizate în limba engleză de Facultatea de Matematică şi Informatică a UBB: „Matematică computaţională”, „Modelare şi simulare/ Inteligenţă computaţională aplicată”, „Programare bazată pe componente”, „Inginerie software”. Detalii despre aceste programe de master găsiţi aici.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor organizează două programe de master în limba engleză: „Managementul dezvoltării afacerilor”, „International business management”. Detalii, aici.

Catedra de Studii Americane şi Catedra de Relaţii Internaţionale ale Facultăţii de Studii Europene de sub cupola UBB organizează programul de master „Studii Transatlantice”.
Admiterea la acest program constă într-o scrisoare de intenţie şi un interviu pe marginea unui proiect de cercetare pe teme transatlantice. Amănunte despre acest program găsiţi aici.

Facultatea de Fizică a UBB organizează trei masterate în limba engleză: „Fizica Corpului Solid”, „Fizică Computaţională”, „Biomateriale”.

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a UBB organizează două masterate în limba engleză. Este vorba de „Modelare Moleculară în Chimie şi Biochimie”, „Inginerie Chimică Avansată de Proces”.

Masteratul „Organizational and Occupational Health Psychology” este organizat de Departamentul de Psihologie al Universităţii de Vest din Timişoara.
Admiterea la acest program constă într-o probă eliminatorie – un interviu motivaţional susţinut în limba engleză, pentru ca cei admişi la această probă să susţină un examen tip grilă în limba engleză de verificare a cunoştinţelor de specialitate. Detalii despre acest program de masterat găsiţi aici.

Ce masterate în limba engleză organizează Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Următoarele masterate sunt organizate în limba engleză de Facultatea de Informatică a Universităţii publice din Iaşi: „Sisteme distribuite”, „Optimizare computaţională”, „Lingvistică computaţională”, „Ingineria sistemelor software”, „Securitatea informaţiei”, „Studii avansate în informatică” sunt organizate de Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Masteratul „Geochimia mediului” este organizat de Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Următoarele masterate în engleză sunt organizate de Facultatea de Fizică a Universităţii publice din Iaşi: „Biofizică şi fizică medicală”, „Fizica plasmei, spectroscopie şi autoorganizare”, „Modelare şi simulare”, „Materiale avansate. Nanotehnologii”.

Masteratul „Teoria riscului şi aplicaţii” este organizat de Centrul de Studii Europene al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Candidaţii care vor să urmeze oricare dintre aceste programe trebuie să prezinte la admitere un certificat de competenţă lingvistică pentru limba engleză. Admiterea la aceste programe se face funcţie de media examenului de licenţă. Detalii despre programele de master organizate de Universitatea publică din Iaşi găsiţi aici.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...