Impactul utilizării de software HR și payroll asupra companiilor BPO

Externalizarea resurselor umane este o tendință în creșterea semnificativă în mediul de afaceri actual. O astfel de decizie nu doar că simplifică munca departamentelor interne de HR, ci are și un impact pozitiv asupra rezultatelor de business, reprezentând un mod foarte eficient de a diminua costurile.
Ion Dobreanu - joi, 07 iul. 2022, 18:03
Impactul utilizării de software HR și payroll asupra companiilor BPO

Companiile care externalizează resursele umane pot economisi în medie 27,2%, conform unui studiu realizat de Napeo. Tocmai de aceea, de exemplu, în Marea Britanie, 70% dintre companiile B2B externalizează operațiuni cheie de afaceri, potrivit unei analize realizate de YouGov, iar payroll-ul ocupă locul 2 în topul serviciilor pe care le externalizează, imediat după suportul IT. Pe aceeași listă a serviciilor realizate de o terță parte, se află și alte operațiuni din zona HR.

Este, așadar, un context propice pentru companiile BPO. Cu toate acestea, pentru ca organizațiile de acest gen să lucreze eficient și să genereze atât rezultatele dorite de către clienți, cât să și creeze un mediu de lucru sănătos pentru propria echipă, folosirea de software-uri HR și payroll a devenit o nevoie acută.

 

Importanța accesului companiilor BPO la tehnologiei de ultimă generație

Companiile BPO au, la rândul lor, posibilitatea de a-și găsi un partener tehnologic de încredere care să le pună la dispoziție software-uri actuale care să le simplifice semnificativ munca. Un astfel de soft este dp-Payroll, dezvoltat de UCMS by AROBS.

Cu ajutorul acestei soluții, vor putea, să optimizeze procesele financiar-contabile ca specialiștii HR să se poată concentra pe obiectivele importante ale organizației. Soluția payroll oferă un control asupra salarizării reducând în același timp procese manuale complexe, predispuse la erori. Acest program de salarizare automatizează și optimizează procesele contabile de zi cu zi. Un soft payroll asigură actualizarea în permanență cu Legislația Muncii, precum și securitatea datelor.

„Într-un context de business marcat de digitalizare, dar și de o accelerare a procesului de luare a deciziilor, pentru ca organizațiile să rămână competitive, adoptarea de astfel de software-uri este un proces natural. Este sunt foarte bine gândite pentru a fi un real sprijin atât pentru departamentele interne ale organizațiilor, cât și pentru companiile BPO care le pot folosi pentru gestionarea operațiunilor HR ale partenerilor”, a declarat Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS.

De asemenea, companiile pot externaliza și alte operațiuni HR, pe lângă cele de payroll, avantajele fiind similare. Potrivit unui studiu realizat de HireVue pe 1.657 de angajatori de top din întreaga lume, 55% dintre respondenți se așteaptă la o creștere a turnover-ului de angajați în cursul anului 2022, iar una din patru companii a înregistrat deja un turnover de cel puțin 13% din angajații.

Sunt cifre care trag un semnal de alarmă cu privire la situația de pe piața locurilor de muncă și cu privire la starea din companii. Aceleași cifre anunță și un volum crescut de muncă pentru departamentele de HR sau pentru companiile care oferă astfel de servicii outsourcing.

De asemenea, și timpul de ocupare al unei poziții deschise a avut de suferit în ultima perioadă. Din același studiu reiese faptul că, în 2021, 15% dintre angajatori au ocupat posturile vacante în 1-2 săptămâni, în timp ce în 2022 doar jumătate din numărul respondenților au declarat că se așteaptă să identifice candidații potriviți în acest interval de timp.
Chiar dacă unele organizații au decis să externalizeze operațiunile HR, și companiile BPO vor resimți o încărcare suplimentară, iar nevoia utilizării de software-uri specializare este acută. O astfel de soluție este True HR, dezvoltată de UCMS by AROBS.

„True HR este un soft performant pe care echipa noastră l-a dezvoltat pentru a contribui la automatizarea proceselor HR și la simplificarea administrării datelor contractuale și de identificare ale angajaților, evaluarea și instruirea lor, dar și a altor procese. Acesta contribuie la eficientizarea proceselor de recrutare, colectare și procesare a datelor de pontaj, până la managementul carierei și administrarea structurii organizaționale. Este un tool bazat pe nevoile actuale ale companiilor, foarte bine ancorat în realitatea pieței de muncă și a departamentelor HR sau a companiilor BPO”, a mai punctat Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS.

Toate aceste soluții, adoptate de către companiile BPO vor duce la o eficientizare a activității lor și, implicit, la generarea rezultatelor așteptate de către partenerii lor de afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor climatice pentru ţările în curs de dezvoltare la 250 de miliarde de......
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Budapesta, că era important ca vineri să se ajungă ...
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR, firma energetică de stat din Azerbaidjan, este în negocieri cu potenţiali cumpărători pentru vânzarea participaţiilor ...
Ciucă: Am pierdut politic fiindcă am format o coaliţie cu PSD
Ciucă: Am pierdut politic fiindcă am format o coaliţie cu PSD
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat al partidului pentru funcţia de şef al statului, a declarat joi seara, la Craiova, ...