Autostrada Sibiu – Pitești: Contractul pentru secțiunea 3 peste Carpați poate fi semnat. A fost respinsă contestația Strabag

Undă verde pentru semnarea celui mai mare contract de autostradă. Contestația Strabag a fost respinsă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Amintim că pentru secțiunea 3 Cornetu - Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu - Pitești a fost declarată câștigătoare oferta asocierii WeBuild - Tancrad.
Anemona Andone - joi, 07 iul. 2022, 20:28
Autostrada Sibiu - Pitești: Contractul pentru secțiunea 3 peste Carpați poate fi semnat. A fost respinsă contestația Strabag

CNSC a respins joi, 7 iulie 2022, contestația Strabag în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea demara procedurile pentru semnarea celui mai mare contract de autostradă.

Pe 12 mai, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat căștigătoare oferta asocierii italo – române Astaldi/WeBuild – Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu – Pitești. Amintim că în cursa pentru cel mai mare contract de autostradă din România rămăseseră trei ofertanți.

Potrivit unor date publicate pe forumul Asociației Pro Infrastructură, oferta WeBuild a fost singura sub valoarea estimată a contractului, celelalte două depășind pragul anticipat de CNAIR.

1) ASTALDI / WEBUILD + TANCRAD: 5,323 de miliarde de lei fără TVA ( 99,98%)
2) STRABAG + ACCIONA: 5,93 de miliarde de lei fără TVA (111,37%)
3) MAKYOL + OZALTIN + GULERMAK: 6,08 miliarde  de lei fără TVA (114,18%)

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu – Tigveni are o lungime de 37,4 km:

– Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni
– Perioada pentru construcție este de 45 de luni.

Mai clar: lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni, a precizat pe 12 mai Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit lui, asocierea italiano -r omână care a fost desemnată câștigatoare pentru acest contract (finanțat din fonduri europene), cu suma de 5,32 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secțiunii 3:
– 95 de poduri și pasaje
– 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)
– 1 Nod rutier la Cornetu
– 1 Nod rutier la Văleni
– 1 Ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate:

Secțiunea 1: Sibiu – Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023.

Secțiunea 2: Boița – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027.

Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

Autostrada Sibiu-Pitești, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi.

Te-ar mai putea interesa și
Profi rămâne pe piața de retail media în parteneriat cu Footprints AI, după șase luni de teste
Profi rămâne pe piața de retail media în parteneriat cu Footprints AI, după șase luni de teste
După o etapă pilot de șase luni, retailerul Profi Rom Food care deține rețeaua de magazine de proximitate cu cea mai mare extindere națională, intră oficial pe piața de retail media în......
Bugetul Companiei Parking pentru 2024 a crescut cu 45% – CGMB
Bugetul Companiei Parking pentru 2024 a crescut cu 45% – CGMB
Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, în şedinţa de luni, bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei Municipale ...
Ministerul Finanţelor a împrumutat jumătate de miliard de lei de la bănci – date 30.09.2024
Ministerul Finanţelor a împrumutat jumătate de miliard de lei de la bănci – date 30.09.2024
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 500 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat ...
Uber lansează serviciul Green în Craiova, Constanța, Iași și Sibiu
Uber lansează serviciul Green în Craiova, Constanța, Iași și Sibiu
Uber anunță extinderea produsului Uber Green în patru noi orașe: Craiova, Constanța, Iași și Sibiu, incluzând modele ...