Cum poţi schimba furnizorul de energie în 2022

Prețurile fluctuante la energie din ultima perioadă, te fac să te gândești cum ai putea face economie. Așadar, poate că cel puțin o dată te-ai confruntat cu gândul de a-ți schimba furnizorul de energie electrică sau gaze naturale.
Ion Dobreanu - lun, 11 iul. 2022, 12:49
Cum poţi schimba furnizorul de energie în 2022

Acest proces, poate părea complicat la prima vedere, deoarece te gândești că trebuie să îți aloci timp să iei fiecare furnizor în parte pentru a putea vedea ce oferte au aceștia.

Însă în realitate, lucrurile stau altfel. În ultima perioadă, pe piața din România au apărut diverse comparatoare de energie, special create pentru a-ți usura procesul de a alege un alt furnizor.

Procedura de schimbare a furnizorului

În primul rând pentru a-ți putea alege un alt furnizor de energie, este necesar să folosești un comparator de energie, pentru a vedea ce ofertă ți se potrivește.

După ce ți-ai ales furnizorul, va trebui să să intri în legătură cu acesta și să anunți un reprezentant de la relații cu clienții că îți dorești să devii clientul lor. După acest pas, reprezentatul companiei îți va cere câteva informații și documente pentru a putea întocmi contractul. După ce ai trimis documentele, acesta are la dispoziție aproximativ 5 zile de a reveni cu confirmarea schimbării.

Trebuie menționat faptul că schimbarea furnizorului de energie este gratuită și se poate face în orice moment

Odată ce ai inițiat cererea iar noul furnizor ți-a răspuns, procesul de contractare poate dura până la maxim 21 de zile.

La ce trebuie să fii atent atunci când îți schimbi furnizorul de energie

Înainte de a accesa o altă ofertă de energie, este necesar să ai în vedere câteva aspecte importante pentru ca schimbarea să fie cât mai în regulă. În rândurile de mai jos, regăsești aspectele pe care trebuie să le ai în vedere.

  • durata contractului
  • condiții de prelungire și condiții de reziliere
  • tariful aplicat (calculat cu TVA și împreună cu toate taxele)
  • termenul de citire a contorului
  • perioada de facturare si condițiile de plată
  • modalități multiple de achitare a facturilor (la domiciliul consumatorului – în cazul unor consumatori casnici – de către cititori-încasatori, la casieria furnizorului, prin banca sau la oficiile poștale)
  • compensații pentru abaterea tensiunii față de valoarea nominală
  • obligația furnizorului de a informa consumatorul despre întreruperile programate.
Te-ar mai putea interesa și
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare lunară sunt ZERO pentru persoanele fizice care își deschid Pachetul Grija......
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor ...
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
Elena Lasconi a trecut pe poziția a doua în clasamentul rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale din România