Licitație organizată de combinatul Liberty Galați pentru cumpărarea de cuptoare noi hibride cu arc electric

Combinatul Liberty Galați a început procesul de licitație pentru cumpărarea de noi cuptoare hibride cu arc electric în scopul transformării GreenSteel a operațiunilor sale, ceea ce reprezintă un pas major în îndeplinirea viziunii de a deveni neutru în emisii de carbon până în 2030, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 11 iul. 2022, 16:25
Licitație organizată de combinatul Liberty Galați pentru cumpărarea de cuptoare noi hibride cu arc electric

Anunțul vine la scurt timp după ce grupul siderurgic a semnat contractul cu Danieli, lider în furnizarea de instalații și echipamente tehnologice, pentru două noi cuptoare hibride cu arc electric la compania-soră a Liberty Galați din Ostrava, Republica Cehă.

În Europa Liberty vizează o capacitate Greensteel de 10 milioane de tone de oțel reciclat în următorii cinci ani.

Planul de transformare a Liberty Galați prevede ca noile cuptoare hibride cu arc electric să înlocuiască până în 2025 producția furnalului tradițional mai vechi și mai poluant. Această nouă tehnologie va permite operațiunilor de producție a oțelului de la Galați să aibă un mix de alimentare mai flexibil, permițând un amestec flexibil de fontă lichidă, fier redus direct (DRI/HBI) și fier vechi.

Astfel, compania își va reduce dependența de cocs și minereu de fier importat, folosind fierul vechi din producția internă, care în prezent este exportat, și va crește flexibilitatea producției.

Pentru a susține planul Greensteel și obiectivul de decarbonizare, compania a lansat deja prima fază de 50 MW din proiectul de energie solară de 180 MW realizat pe platforma industrială, care va furniza energie verde direct oțelăriei.

„Acesta este un pas important înainte în programul de transformare a companiei Liberty Galați și în îndeplinirea viziunii LIBERTY Steel Group de a fi neutru în emisii de carbon până în 2030. Noile cuptoare vor reduce emisiile de carbon cu peste 80% în timp, susținând ambiția noastră de a produce Greensteel cu amprentă redusă de carbon la Liberty Galați”, a declarat Sandip Biswas, Chief Investment Officer și CEO interimar al Liberty Primary Steel and Mining GFG Alliance.

Programul de transformare va fi susținut atât de Academia Greensteel, care își propune să perfecționeze forța de muncă actuală a companiei și să încurajeze tineri și specialiști să se alăture industriei, precum și de Fundația GFG care va derula o serie de programe cu universități și licee din România, menite să educe tânăra generație și să dezvolte comunitățile locale.

Despre companie:

Liberty Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali: Liberty Steel Group, Alvance Aluminium Group și Simec Energy Group, care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 de miliarde de dolari.

Liberty Galați este cel mai mare producător integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7.000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Te-ar mai putea interesa și
NEPI Rockcastle a cumpărat unul dintre cele mai mari malluri din Polonia cu 373 de milioane de euro
NEPI Rockcastle a cumpărat unul dintre cele mai mari malluri din Polonia cu 373 de milioane de euro
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, a cumpărat Magnolia Park, un mall din Wroclaw, Polonia, cu 373 de milioane de euro. ...
Regenerarea coridorului Dâmboviţei – CGMB a aprobat elaborarea unui PUZ. Care sunt principalele obiective
Regenerarea coridorului Dâmboviţei – CGMB a aprobat elaborarea unui PUZ. Care sunt principalele obiective
Consilierii municipali au fost de acord, luni, cu începerea demersurilor pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal având ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a trei companii de către OMV Petrom
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea a trei companii de către OMV Petrom
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom S.A. a preluat companiile Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct ...
Investiţiile străine directe au scăzut cu 32,5%, până la 6,75 miliarde euro, în 2023
Investiţiile străine directe au scăzut cu 32,5%, până la 6,75 miliarde euro, în 2023
Fluxul net de investiţii străine directe (ISD) în anul 2023 a scăzut la 6,75 miliarde euro, de la 10 miliarde de euro ...