Numărul pacienților români tratați la spitalul WPK din Austria a crescut cu 44% în primele 6 luni ale acestui an

În perioada ianuarie - iunie 2022, peste 660 de români s-au internat la spitalul din Viena. Tratamentele oncologice și intervențiile chirurgicale complexe, inclusiv cele pediatrice, rămân cele mai solicitate servicii medicale. Ca urmare a creșterii fluxului de pacienți români, spitalul recrutează asistenți medicali din România.
Ion Dobreanu - vin, 22 iul. 2022, 11:49
Numărul pacienților români tratați la spitalul WPK din Austria a crescut cu 44% în primele 6 luni ale acestui an

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, listat în 2021 și 2022 în clasamentul World’s Best Hospitals, a înregistrat o creștere de 44% a numărului pacienților români în primele 6 luni ale acestui an față de perioada similară din 2021. În perioada ianuarie – iunie 2022, peste 660 de români s-au adresat spitalului din Viena pentru a beneficia de servicii de diagnostic și tratament de înaltă calitate și de expertiza medicilor renumiți pe plan internațional.

Oncologia și chirurgia, cele mai solicitate specialități medicale

Oncologia rămâne în continuare cea mai solicitată specialitate medicală din cadrul spitalului WPK, astfel, mai mult de jumătate dintre pacienții români au accesat serviciile oncologice ale WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est. Afecțiunile oncologice cel mai frecvent tratate în primele 6 luni ale acestui an au fost cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancer de colon, tumorile ORL, cancerul pancreatic și cel de prostată.

Românii optează să se trateze de cancer la centrul oncologic WPK din Viena deoarece aici beneficiază de o abordare medicală integrată, bazată pe cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratament, precum și de suportul unei echipe interdisciplinare de experți (Tumor Board). Tratamentul pentru fiecare pacient este unul personalizat, centrul oferind gama completă de opțiuni terapeutice, de la metode chirurgicale minim – invazive, tratamente personalizate țintite, la imunoterapie și radioterapie.

„Creșterea fluxului de pacienți români în primul semestru al acestui an este rezultatul eforturilor susținute de a ne îmbunătăți serviciile de suport oferite pe piața românească. Ne bucurăm să vedem că din ce în ce mai mulți pacienți români au încredere în serviciile medicale din Austria și aleg specialiștii de la Wiener Privatklinik atunci când vine vorba de sănătatea lor. Pentru ca vizita medicală la spitalul din Viena să se desfășoare cât mai facil și rapid, avem la dispoziție 4 manageri de caz vorbitori de limbă română care asistă pacienții în toate etapele, de la stabilirea programărilor cu medicii, asigurarea transportului și cazării, la însoțirea lor la consultații/tratament. De asemenea, am început un proces de recrutare de asistenți medicali din România, deoarece ne dorim să răspundem și mai eficient nevoilor de îngrijire ale pacienților români și să eliminăm orice dificultate de comunicare”, declară Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Pe lângă tratamentele oncologice, pacienții români au ales spitalul WPK pentru specialitățile chirurgicale, inclusiv chirurgie pediatrică, datorită expertizei chirurgilor de renume internațional și tehnicilor moderne utilizate. Aceștia au efectuat intervenții chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, intervenții cardiovasculare, de chirurgie reconstructivă și a nervilor periferici. Alte servicii medicale solicitate în primul semestru al anului au fost consultațiile de second opinion, dar și pachetele personalizate de check-up medical.

Spitalul WPK are cea mai mare adresabilitate de pacienți internaționali din regiune

Anual, spitalul WPK înregistrează peste 12.000 de internări, iar aproximativ 40% dintre acestea sunt pentru pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, cu precădere din Europa Centrală și de Est. În prezent, românii sunt prima naționalitate de pacienți internaționali, reprezentând o pondere de 35%.

Spitalul oferă servicii medicale în peste 30 de specialități și deține 10 centre de competență. Pacienții au acces la peste 400 de medici cu expertiză de excepție, o mare parte dintre aceștia fiind activi atât în practica clinică, cât și în cercetarea științifică, ceea ce îi menține foarte competitivi la nivel internațional. Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotați în primii 10% oameni de știință ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

Românii pot consulta experții austrieci și online, în clinica virtuală

Cei care nu pot călători la Viena pot apela la consultații medicale online cu experții austrieci, în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center, care pune la dispoziție peste 20 de specialități medicale. Cele mai solicitate consultații medicale în primele 6 luni ale anului au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicină internă, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie și ORL.

Pacienţii români pot beneficia de asistenţă completă privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultații online prin intermediul celor două birouri de reprezentanță ale WPK, din Bucureşti şi din Timişoara.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înființat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria și listat în clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, în 2021 și 2022. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 10 centre de competență, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT și medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înființat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experți austrieci renumiți din cele mai diverse specialități sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratamente de ultimă generație.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...