Piaţa a fost pe verde încă din primele minute, însă evoluţia a venit în cadrul unor tranzacţii cu volume foarte reduse. Rulaje de peste 100.000 de lei au înregistrat acţiuni emise de doar 4 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.
Investitorii au transferat în total acţiuni de 3 milioane lei (690.000 de euro), valoare cu mult sub lichiditatea din prima parte a şedinţei precedente, de 36,3 milioane lei (9 milioane euro). Totuşi, aproape 90% din rulajul de vineri a fost asigurat de un deal cu 4,91% din titlurile SIF Moldova (SIF2).
În prima parte a şedinţei de luni, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,97%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a urcat cu aproape 1%.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,16%.
În acelaşi timp, indicele BET-XT s-a plasat cu aproape 1% peste închiderea de vineri, iar indicele BET-BK a crescut cu 0,78%.
Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Acţiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 1,7 milioane lei, sumă din care aproape 1,4 milioane lei au reprezentat un deal. Pe piaţa principală, preţul acestor titluri a avansat cu 1,47%, la 0,691 lei, iar deal-ul a fost operat la 0,685 lei, cotaţie cu 0,59% peste nivelul de vineri.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 1,6%. Pieţele au fost în creştere încă de la deschidere, datorită unor date economice peste aşteptări din China.