Criză petrol – Preţurile au continuat să scadă, din cauza temerilor investitorilor legate de o recesiune globală

Preţurile petrolului şi-au extins miercuri scăderea, din cauza temerilor investitorilor că economia globală va încetini şi mai mult din cauza restricţiilor reînnoite din China pentru a combate Covid-19, transmite Reuters.
News.ro - joi, 01 sept. 2022, 08:00
Criză petrol - Preţurile au continuat să scadă, din cauza temerilor investitorilor legate de o recesiune globală

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în octombrie, care urmează să expire miercuri, au scăzut cu 2,51 dolari, la 96,80 dolari pe baril, după pierderea de 5,78 de dolari de marţi. Contractul mai activ pentru noiembrie a scăzut cu 62 de cenţi, până la 97,22 dolari pe baril, scrie News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 44 de cenţi, sau 0,5%, până la 91,20 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 5,37 dolari în sesiunea anterioară, din cauza temerilor legate de recesiune, scrie News.ro.

Ambele contracte au scăzut cu mai mult de 3% în tranzacţiile anterioare.

”Slăbiciunea care vine din China a jucat un rol semnificativ. Există temeri de distrugere a cererii în Occident, deoarece ratele dobânzilor cresc şi preocupările legate de inflaţie stăpânesc economiile occidentale”, a declarat Harry Altham, analist energetic pentru EMEA şi Asia la StoneX Group din Londra.

Comitetul Tehnic Comun al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, denumiţi împreună OPEC+, au declarat că anticipează pentru acest an un excedent de petrol de 900.000 de barili pe zi (bpd), în creştere cu 100.000 de barili pe zi faţă de prognoza din luna precedentă, scrie News.ro.

Unii membri ai OPEC+ au cerut reduceri ale producţiei. Grupul urmează să se întâlnească pe 5 septembrie, pe fondul scăderii cererii din Asia, care a determinat Arabia Saudită să-şi reducă preţurile oficiale de vânzare către acea regiune.

Producţia OPEC a crescut la 29,6 milioane bpd în ultima lună, potrivit unui sondaj Reuters de miercuri, în timp ce producţia din SUA a crescut în iunie la 11,82 milioane bpd, potrivit datelor federale.

Ambele sunt cele mai înalte niveluri atinse din aprilie 2020.

Citește mai departe pe News.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Programul celui care a obținut cele mai multe voturi în primur tur......
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor ...