Unicredit Bank majorează dobânzile la depozitele în lei până la 8% pe an

UniCredit Bank majorează dobânzile pentru depozite și oferă până la 8% pe an pentru depozite în lei constituite pe 12 luni de clienții persoane fizice, liber profesioniști, Persoane Fizice Autorizate și companii cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro.
Gabriela Ţinteanu - mie, 07 sept. 2022, 14:21
Unicredit Bank majorează dobânzile la depozitele în lei până la 8% pe an

UniCredit Bank încurajează clienții să economisească, propunând atât persoanelor fizice cât și clienților liber profesioniști, Persoane Fizice Autorizate și companii cu cifra de afaceri sub 1 milion euro o ofertă comercială cu dobânzi în topul celor mai competitive din piață pentru depozitele la termen.

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Ajustăm o dată în plus propunerea comercială de dobânzi pentru depozitele la termen astfel încât să ne susținem și încurajăm clienții să continue să economisească și în actualul climat economic. Atât pentru persoane fizice, cât și pentru liber profesioniști, Persoane Fizice Autorizate și companii cu cifra de afaceri sub 1 milion euro, prin oferta actuală, UniCredit Bank se poziționează în rândul băncilor care oferă cele mai bune alternative de economisire, cu dobânzi de până la 8% pe an pentru depozitele la termen în lei pe o perioadă de 12 luni”.

Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2022, clienții persoane fizice beneficiază de dobânzi avantajoase pentru depozitele la termen constituite prin Mobile și Online Banking:

  • pentru depozitele în lei : 8% pe an pentru depozitele la termen pe 12 luni, 7% pe an pentru depozitele la termen pe 6 luni și 6% pe an pentru depozite la termen pe 3 luni.
  • pentru depozitele în euro: 1% pe an pentru depozite la termen de 12 luni, respectiv 0,8% pe an pentru termen de 6 luni și 0.4% pe an pentru depozite la termen pe 3 luni.
  • pentru depozitele în dolari: 2% pe an pentru depozite la termen de 12 luni, respectiv 1,5% pe an pentru termen de 6 luni și 1% pe an pentru depozite la termen pe 3 luni.

Clienții pensionari care încasează pensia folosind oferta GeniusCont de la UniCredit Bank beneficiază și în sucursale de aceleași dobânzi ca pentru depozitele constituite prin mijloace electronice. Pentru toate categoriile de clienți persoane fizice, suma minimă necesară pentru deschiderea unui depozit este de 500 lei sau 200 euro/dolari.

Pentru depozitele la termen cu dobândă fixă pe 3, 6 si 12  luni constituite în sucursală se aplică dobânda corespunzatoare pentru depozitul constituit prin Online Banking sau Mobile Banking minus 0.30 puncte procentuale pentru depozitele în lei și 0.10 puncte procentuale pentru depozitele în euro sau dolari.

Începând de la aceeași dată, banca majorează dobânzile oferite și pentru clienții liber profesioniști, Persoane Fizice Autorizate și companii cu cifra de afaceri sub 1 milion euro, astfel:

  • pentru depozitele în lei cu sau fără prelungire automată, constituite pentru perioade de 12 luni, dobânda este de 8% pe an, pentru termen de 6 luni – de 7% pe an, iar pentru termen de 3 luni – de 6% pe an, luând în considerare că suma minimă pentru deschiderea unui depozit este de 10.000 de lei. Depozitele în lei constituite pentru o lună (cu scadență unică sau cu prelungire automată) beneficiază de dobânzi de 5% pe an, iar cele pentru o săptămână de o dobândă de 4% pe an, dacă sumele din depozit se ridică la minim 50.000 de lei.
  • pentru depozitele în dolari constituite pentru perioade de 12 luni, cu sau fără prelungire automată, companiile beneficiază de o dobândă de 2% pe an, pentru depozitele pe 6 luni – de 1,5% pe an, pentru depozitele pe 3 luni – de 1% pe an, iar pentru depozitele pe o lună – de 0,8% pe an. Suma minimă pentru deschiderea unui depozit este de 3.000 USD.

 

Te-ar mai putea interesa și
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
FAO: Preţurile mondiale la alimente au scăzut cu 2,1% în 2024
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a înregistrat un declin de 2,1% în 2024, comparativ cu 2023, scăderea cotaţiilor la cereale şi zahăr fiind compensată de creşterea......
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata ...
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...