Michelin, companie prezentă şi pe piaţa din România, utilizează gaze naturale pentru a produce energie electrică şi abur, de care are nevoie pentru a modela cauciucul în anvelope, scrie Agerpres.
În prezent, compania se pregăteşte să facă economii la consumul de gaze, astfel încât să producă numai aburul de care are nevoie, şi să cumpere electricitate de la reţeaua naţională, a declarat joi purtătorul de cuvânt Herve Erschler.
Alte măsuri pe care grupul francez le-a pus la punct, pentru a se pregăti în eventualitatea unei crize energetice, includ convertirea boilerelor sale astfel încât să poată funcţiona atât pe gaze naturale cât şi pe petrol, şi chiar şi pe cărbune.
„Nu ne-am confruntat cu o oprirea completă a aprovizionării cu gaze dar am pus la punct planuri pentru a face faţă tuturor situaţiilor, prin reducerea utilizări gazelor pentru co-generare, convertirea boilerelor care pot fi convertite şi retehnologizarea restului”, a spus Erschler.
Purtătorul de cuvânt nu a dorit să ofere detalii cu privire la costurile care vor apărea în momentul în care Michelin va începe să cumpere electricitate de la reţea în loc să o producă singur la uzinele sale.
Grupul Michelin, care numără 123.000 de salariaţi la nivel mondial, şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproximativ 4.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.