Indicele Stoxx 600 a urcat cu 0,2%, după un declin de până la 0,7% pe parcursul şedinţei.
„În următoarele săptămâni vor fi multe riscuri generate de situaţia din Siria”, a declarat Guillaume Duchesne, analist la BGL BNP Paribas în Luxembourg.
În privinţa Europei, el a spus că nu sunt aşteptate din nou date negative, ci în stagnare, ceea ce pentru pieţele financiare este o veste bună.
Un raport al Eurostat a confirmat că PIB-ul zonei euro a urcat cu 0,3% în trimestrul al doilea, faţă de primul.
Indicii naţionali au avansat pe 12 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. CAC 40 al bursei din Paris şi DAX al bursei din Frankfurt au crescut cu 0,2%. Indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,1%.
Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 12% mai mare decât media ultimelor 30 de zile.
Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 1,4%. Publicaţia La Repubblica a relatat că fostul premier Silvio Berlusconi ar putea să retragă sprijinul pentru guvernul de coaliţie.
Acţiunile Vodafone au crescut cu 2,2%, după un declin de 5% în ziua precedentă, în urma confirmării vânzării participaţiei de 45% la Verizon Wireless către Verizon Communications.
Componenta companiilor de telecomunicaţii în Stoxx 600 a avut cea mai bună performanţă în indice. Titlurile Orange au urcat cu 1,6%.
Acţiunile Ryanair au închis în scădere cu 13%, compania avertizând că profitul net din acest an ar putea fi sub intervalul ţintit de 570-600 milioane de euro, din cauza concurenţei mari. Titlurile EasyJet au coborât cu 5,1%.