Creditul obținut de compania Iulius, cu o valoare de 410 milioane de euro, este o refinanțare sindicalizată pe termen lung, acordată de către Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română S.A., Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, OTP Bank Nyrt. şi OTP Bank România S.A. Firma Wolf Theiss, una dintre cele mai mari companii de avocatură din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, a asigurat cadrul legal de desfășurare a tranzacției.
„Este o tranzacție de referință pentru piața de real estate din România, prin volumul și caracteristicile sale care constituie o alternativă viabilă la piața de capital. Certifică, pe de o parte, încrederea pe care finanțatorii o acordă proiectelor companiei Iulius, recunoscute drept poli sustenabili de atracție regională în materie de shopping, business și petrecere a timpului liber, și, pe de altă parte, loialitatea și încrederea noastră în instituțiile bancare ca parteneri de business, valori esențiale în organizația noastră. Noul împrumut are scopul de a
implementa obiectivele corporate din strategia de dezvoltare a companiei”, a declarat Marius Perșenea, Chief Operating Officer Iulius.
Din 2017, rețeaua de mall-uri regionale Iulius Mall din Iași, Suceava, Cluj-Napoca și Timișoara (parte integrată din ansamblul mixed-use Iulius Town Timișoara) este deținută în parteneriat 50 – 50 de companiile Iulius și Atterbury Europe.
Compania Iulius are în dezvoltare, în prezent, Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri din țară, cu o suprafață de 60.000 mp și o investiție de 120 de milioane de euro; cel de-al doilea Family Market, concept de retail de proximitate, axat pe antreprenoriat local, în cartierul Bucium din Iași, cu o suprafață de retail închiriabilă de peste 5.000 mp (investiție de peste 11 milioane de euro), și extinderea Iulius Mall Suceava cu încă 14.000 mp adiționali, investiție de peste 14 milioane de euro care va transforma proiectul regional în cea mai mare suprafață de retail din nordul țării (65.000 mp).
Compania vrea să dezvolte celui mai amplu proiect de reconversie urbană din România, cu o valoare a investiției estimată la jumătate de miliard de euro, prin transformarea platformei Carbochim din Cluj-Napoca, după relocarea și modernizarea fabricii, într-un proiect mixed-use unic, cu funcțiuni de retail, office, rezidențial, cultural și de entertainment.