Grupul Bobnet, care a dezvoltat startup-ul Bob Concierge, deschide o fabrică ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT) pentru export

Grupul Bobnet deschide în România la Pitești fabrica Bob IoT Enterprise, ce va produce dispozitive inovatoare de tip Internet of Things (IoT), aparate dirijate prin Internet, dedicate pieței europene, cu scopul de a inova și automatiza comerțul de proximitate, informează compania prin intermediul unui comunicat transmic către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 22 sept. 2022, 16:46
Grupul Bobnet, care a dezvoltat startup-ul Bob Concierge, deschide o fabrică ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT) pentru export

Bob IoT Enterprise va asigura fabricarea la nivel industrial a unei game variate de dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat și logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate. Odată validată în proiectul Bob Concierge, aceasta tehnologie va oferită acum pe piață terților ca soluție independentă.

Dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi aplicată, scalată și personalizată pentru diferite industrii și necesități de business, atât în companii mici, cât și la rețele mari de retail. Utilizarea aparatelor Bob IoT Enterprise în ecosistemul Cloud IoT va reprezenta o diferențiere tehnologică importantă față de alte soluții de pe piață, asigurând disponibilitate 24/7, conectivitate în timp real, securitate înaltă și putere avansată de procesare.

Fabrica Bob IoT Enterprise produce deja dispozitivele Bob Concierge. În prezent, aceasta ocupă o suprafață de peste 2.000 mp și are comenzi pentru mai mult de 400 de astfel de dispozitive. Investiția totală în proiect va fi între 5 și 10 milioane euro, adaptabil volumelor de producție, bugetul urmând să fie alocat în etape, în funcție de volumul de activitate, și va crește treptat în funcție de evoluția numărului de comenzi în regiune. Astfel, fabrica Bob IoT Enterprise a fost concepută să opereze în mod flexibil.

„Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40 mii de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate țările europene, inclusiv a Europei de Est. Nu excludem și exporturi în afara Europei”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Dispozitivele produse de Bob IoT Enterprise vor fi instalate de către clienți retaileri în rețetele care vor fi dirijate de grupul Bobnet din cloud, permițând funcții de comercializare a produselor alimentare și celor de prima necesitate, precum și funcții de logistică.

„Activitatea noastra nu este limitată de producerea dispozitivelor pentru grupul Bobnet. Planificăm să executăm comenzile pentru proiectarea și producerea altor dispozitive IoT conform cererii pieței europene, inclusiv dispozitive IoT de logistică complexe”, a explicat Darius Mihalcea.

Startup-ul românesc Bob Concierge, lansat de Grupul Bobnet, este recunoscut la nivel național pentru rețeaua unică de dispozitive automatizate, care asigură accesul rapid la produse și servicii, în complexele rezidențiale, fiind primul produs al companiei care beneficiază de sistemul de logistică inteligentă.

Despre rețeaua Bob Concierge

Startup-ul tehnologic Bob Concierge a innovat retail-ul de proximitate din țară, introducând pe piața din România soluții de comercializare complet automatizate direct în complexele rezidențiale. Bob Concierge rezolvă sarcinile de zi cu zi ale locatarilor și pune la dispoziție mâncare, produse alimentare și servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc. Prin rețeaua Bob Concierge, locatarii au posibilitatea inclusiv de a recepționa colete, fără a fi nevoiți să aștepte curierul, sau de a-și lăsa hainele la curățătorie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...