Societe Generale ar putea vinde divizia de private banking din Asia pentru 600 milioane de dolari

Societe Generale (SocGen), a doua mare bancă listată din Franţa, ia în considerare vânzarea diviziei sale de private banking din Asia, pentru a ieşi de pe o piaţă afectată de majorarea costurilor şi a concurenţei, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - joi, 12 sept. 2013, 06:28
Societe Generale ar putea vinde divizia de private banking din Asia pentru 600 milioane de dolari

Divizia de private banking cu sediul în Singapore ar putea aduce băncii franceze aproximativ 600 milioane de dolari, susţin sursele, deşi actualul preţ al tranzacţiei încă trebuie stabilit şi ar putea depăşi această cifră.

Un purtător de cuvânt al Societe Generale din Paris a refuzat să comenteze informaţia.

SocGen este a treia mare instituţie financiară globală care a căutat să-şi vândă în ultimii cinci ani divizia de private banking din Asia, deoarece regiune s-a dovedit a fi dificilă pentru băncile private mai mici, care nu au reuşit să facă faţă concurenţei venite din partea marilor grupuri internaţionale şi a jucătorilor locali.

Standard Chartered Bank Plc, United Overseas Bank Ltd din Singapore şi DBS Group Holding Ltd sunt printre companiile care şi-au exprimat interesul pentru achiziţionarea diviziei SocGen de private banking din Asia, susţin sursele.

Anul acesta, banca franceză şi-a vândut divizia de private banking din Japonia către Sumitomo Mitsui Banking Corp, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii.

SocGen, ca şi alte bănci din Europa, îşi reduce costurile şi vinde titluri de valoare pentru a îndeplini cerinţele mai dure privind riscurile bancare şi pentru a calma temerile investitorilor privind soliditatea bilanţului.

Recent, Societe Generale, prezentă şi în România, şi-a reafirmat obiectivul de a înregistra până în 2015 o rentabilitate a capitalului propriu (ROE) de 10% şi a anunţat că indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 9,4%, iar până la sfârşitul anului va avea un raport dintre capitalul social şi creditele acordate de peste 3%, îndeplinind astfel reglementările Basel III.

Te-ar mai putea interesa și
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) își adaugă în portofoliul de produse fără fum, destinate exclusiv......
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
Rezultate finale oficiale. După numărarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare, candidaţii Călin ...
Evenimentele iernii 2024
Evenimentele iernii 2024
Iarna anului 2024 aduce o mulțime de evenimente interesante în România și în alte locuri din Europa! Aici sunt câteva ...