România, a zecea cea mai mare locație de startup-uri din Europa

Capitala României, București, s-a clasat pe locul al zecelea în topul celor mai populare orașe din Europa pentru a construi o companie. În țară, în perioada 2015-2019 au existat în total 402.428 de startup-uri, potrivit datelor Paymentsense, o companie de tehnologie financiară care operează servicii de plată cu cardul de credit pentru întreprinderile mici și mijlocii.
Lidia Neagu - Dum, 16 oct. 2022, 16:14
România, a zecea cea mai mare locație de startup-uri din Europa

Potrivit datelor, cele mai multe dintre startup-urile românești au fost înființate la București, majoritatea fiind în domeniul IT/Software.

Cele 402.428 de startup-uri înființate în perioada analizată plasează România peste Ungaria (344.772 de startup-uri în perioada respectivă), dar sub Cehia (464.772). Din 2015 până în 2019, s-a înregistrat o creștere de 9,5% a numărului de startup-uri în România, o rată apropiată de cea înregistrată în Cehia, dar net inferioară celei din Ungaria (+39%).

Pentru firmele nou înființate în România, rata de supraviețuire în primii cinci ani este de 51,8%, ceea ce situează România pe locul 9 din cele 30 de țări analizate.

Pe primul loc se află Malta, unde startup-urile au o rată de supraviețuire de 78,7%. Pe locul al doilea se află Suedia, cu o rată de supraviețuire a afacerilor în cinci ani de 60,8%.

Pentru realizarea studiului, Paymentsense a folosit date de la Eurostat și EU Startups pentru a calcula cifrele din fiecare țară europeană, inclusiv ratele de supraviețuire de la 2 la 5 ani, numărul de firme noi, cele mai populare tipuri de startup-uri nou înființate și orașele care sunt cele mai populare pentru firmele noi din fiecare țară.

 

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...