Cele trei oferte, depuse până la termenul limită din 28 octombrie, provin de la:
1. Aedificia Carpați
2. Asocierea ANSTHALL ACCENT (Leader), ALGORITHM RESIDENTIAL S3, Straco Holding, DSE CONSULTING SRL, CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.,
3. Asocierea SC PETCU CONSTRUCT SRL (Leader), IAMSAT MUNTENIA SA
Valoarea estimată a lucrărilor este de 88,52 milioane de lei, iar durata contractului este de 24 de luni.
Licitația pentru ‘Rest de executat la obiectivul de investiții ”Consolidare, extindere și modernizare cinematograf Favorit”, sector 6, Municipiul București’ a fost lansată pe 6 august 2022. Asta după ce contractul cu firma ce s-a ocupat inițial de acest proiect (Aedificia Carpați) a fost reziliat, din cauza neactualizării prețurilor în urma scumpirilor.
„Obiectivul proiectului este realizarea unui spațiu cultural destinat tinerilor, în scopul stimulării aptitudinilor creatoare, în scopul dezvoltării și valorificării unei relații directe între limbaje și mijloace artistice diferite. În același timp, se urmărește promovarea identităților culturale în context european și a formelor de comunicare între public și artist”, se arată în anunțul din SEAP.
Conform Proiectului Tehnic întocmit de asocierea formată din SC Artline SRL – SC Avitech CO SRL, se vor executa următoarele categorii de lucrări:
• construcții civile (structura rezistenta, zidării, compartimentări pentru toate funcțiunile prevăzute în Proiectul Tehnic, finisaje interioare și exterioare, tâmplării interioare și exterioare, etc.);
• amenajări exterioare;
• instalații interioare (sanitare, termice, electrice, ventilatii, desfumare, detectie PSI, video, sistem sonorizare, etc.);
• branșare la rețele utilități.
„Proiectul Centrul Cultural European Favorit își propune realizarea unui obiect reprezentativ pentru zonă, având în vedere că de-a lungul timpului Cinema Favorit a căpătat o anumită notorietate. Acesta trebuie sa aibă personalitate, valoare de ‘icon’ pentru zonă, să reprezinte un centru cultural pentru cartierul Drumul Taberei”, se mai arată în anunțul din SEAP.
Pe terenul de la adresa b-dul Drumul Taberei, nr. 24A, sector 6, Bucureşti se află o construcţie cu regim de înălţime S+P+1E parţial, având funcţiunea de cinematograf. Construcția amplasată în cadrul unui fost complex comercial (Complexul Favorit), cu funcțiunea de cinematograf este în prezent degradată și nefuncţionala. Construită în anii ‘70 , clădirea a cărei formă inițială nu s-a schimbat, prezintă o uzură avansată datorată lipsei de întreținere de peste 17 ani, prezentând avarii ale pereților.
În jurul construcţiei va fi amenajat un spaţiu public pentru întâlniri şi recreere, reamenajarea locului de joacă pentru copii, existent pe latura estică a centrului cultural. Se va avea în vedere şi amenajarea spaţiului verde dimprejurul clădirii, cu interdicţia clară de a se tăia copacii cu valoare care cresc pe acest spaţiu.
Holul de intrare de la parter poate fi folosit şi pentru găzduirea de expoziţii. Tot aici va fi organizat colțul “remember”, unde vor fi expuse literele care formau vechea firmă luminoasă a cinematografului Favorit.
„În Centrul Cultural vor putea fi organizate activităţi/cursuri/ateliere de creaţie pentru copii şi tineri, așa cum și-au dorit cetățenii. Astfel, comunitatea va putea beneficia de cursuri de: limbi străine, balet (lecțiile de balet se vor desfășura în zona de actori, în sala de repetiții), dans, teatru, calculatoare, şah, etc. De asemenea, sălile multifuncționale se vor putea folosi atât pentru organizarea serbărilor și spectacolelor școlare, cât și pentru activități destinate seniorilor”, se menționează într-un memoriu explicativ, publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 6.
Viitorul centru cultural va adăposti următoarele funcțiuni/spații majore:
‐ Sală de spectacole (cinematograf, teatru, concerte și alte spectacole culturale) – capacitate 706 locuri + 20 locuri persoane cu handicap locomotor
‐ 3 Săli întâlniri de lucru sau alte activități cultural educative (capacitate 52 locuri/53 locuri/ 29 locuri)
‐ 2 Săli multifuncționale (capacitate 121 locuri/ 118 locuri)
‐ Sală lectură bibliotecă nespecializată
FOTO: Primărie6.ro