‘Prețul de închidere este bun, sperăm ca acțiunile Nuclearelectrica să închidă anul la un preț mai mare (…) Este un succes comercial al brokerilor, pentru că oferta a fost amânată și acum au fost alte condiții decât cele pentru care a fost pregătită. În iunie nu exista amenințarea unui conflict armat în Siria, nu erau disensiunile la nivel politic, nu erau mișcările de stradă din ultima perioadă’, a spus Vulpescu.
El a mai afirmat că Bursa de la București are mulți emitenți, cu o capitalizare mare, dar foarte puțină lichiditate, ceea ce arată că banii sunt ‘scufundați’ în companii care nu se tranzacționează.
În opinia sa, BVB trebuie să se transforme, trebuie să implementeze cu adevărat Codul de guvernanță corporativă, pe care, de altfel, îl deține și este foarte bun, pentru a atrage mai mulți investitori.
Nuclearelectrica a obținut de pe bursă 281,877 milioane de lei, printr-o ofertă publică de acțiuni care s-a încheiat pe 20 septembrie, reprezentând 10% din capitalul social, și își va majora capitalul social cu 312,478 milioane de lei, la această operațiune participând și Fondul Proprietatea. Prețul de ofertă a fost de 11,2 lei/acțiune, minimul din prospect, iar investitorii de retail vor beneficia și de un discount.