„În primele nouă luni din 2022 am avut parte de o activitate caracterizată de solicitări în creștere pentru serviciile noastre de securitate cibernetică. Am înregistrat o creștere atât a numărului de contracte recurente, cât și la nivel de clienți noi, reușind să atragem patru noi clienți în portofoliu doar în T3 2022. De asemenea, marja de profitabilitate netă s-a îmbunătățit semnificativ în primele nouă luni ale anului, de la 17% în 2021 la 25% anul acesta. Rezultatul este unul satisfăcător, deoarece în 2019, marja noastră a fost sub 12% și am promis investitorilor că o să o creștem până la 20% prin extinderea portofoliului de servicii. Suntem încântați că ne-am îndeplinit această promisiune față de investitori, prin maturizarea afacerii noastre și stabilirea de obiective realizabile de care să beneficieze toți acționarii Safetech. Totodată, suntem bucuroși că am împărțit tuturor acționarilor SAFE o parte din profiturile generate ca urmare a dezvoltării companiei cu sprijinul capitalului atras de la investitori, prin dividende, demonstrând că și companiile cu potențial de dezvoltare pot plăti dividende atâta timp cât au un model de afaceri solid și un flux de numerar bun”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.
Referitor la activitatea companiei la nivel internațional, în prezent, entitatea din Marea Britanie este operațională, având angajate trei persoane, pe lângă directorul general, Anca Stancu, a căror activitate se va axa în perioada următoare pe vânzarea de servicii și soluții Safetech în Marea Britanie și SUA. În ceea ce privește, entitatea din Emiratele Arabe Unite, aceasta va fi operațională în următoarea perioadă, toate actele necesare fiind depuse la autoritățile relevante. Între timp, compania a executat deja un contract de testare de securitate pentru o companie din domeniul energiei din această țară. Pentru entitatea din SUA, compania estimează că până la finalul anului va fi înființată, iar din 2023, aceasta va deveni operațională.
În ceea ce privește transferul Safetech Innovations pe Piața Principală a Bursei de Valori București, compania a publicat săptămâna trecută situațiile financiare pentru anii 2019-2021, întocmite conform IFRS și auditate. În prezent, Safetech se află în etapele de finalizare a Prospectului și transmiterea acestuia către ASF.
„Suntem încântați că ne apropiem de îndeplinirea a încă unei promisiuni față de acționarii noștri – transferul pe Piața Principală. Obiectivul nostru este să sunăm clopoțelul la BVB pentru a marca acest transfer, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022, și anume, până la sfârșitul lunii februarie 2023. Ne dorim ca în raportul respectiv să includem deja situațiile financiare care vor fi conforme cu IFRS”, a adăugat Victor Gânsac.
Pe lângă activitatea privind trecerea pe Piața Principală, în această perioadă, compania se află în cel mai aglomerat trimestru al anului, unul în care sunt realizate cele mai multe venituri și care are un impact semnificativ la nivel de profit. Acest lucru a putut fi observat și anul trecut, când, în cel de-al patrulea trimestru din 2021, Safetech a generat 43% din cifra anuală de afaceri și 63% din profitul net.
Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021 și se tranzacționează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piață de peste 180 milioane de lei.
Înființată în 2011, Safetech Innovations (SAFE) este o companie dedicată securității informațiilor, cu prezență în București, Abu Dhabi și Londra, specializată în furnizarea de servicii de securitate cibernetică și implementarea de soluții de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică, răspuns la incidente de securitate cibernetică prin STI CERT – Safetech Cybersecurity Incident Response Center și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță.
Compania are un portofoliu extins de clienți, lucrând cu peste 10 bănci internaționale și jucători din servicii financiare, precum și cu numeroase companii românești și internaționale din sectoare, precum energie, FMCG, telecom, IT&C și transporturi.