Rabla 2022 – AFM prelungeşte sesiunea de înscriere până pe 31 ianuarie 2023

Sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul programelor "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" a fost prelungită până pe data de 31 ianuarie 2023, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.
AGERPRES - mie, 23 nov. 2022, 15:28
Rabla 2022 - AFM prelungeşte sesiunea de înscriere până pe 31 ianuarie 2023

Astfel, până la finele lunii ianuarie 2023 pot depune dosare de finanţare în cele două programe persoane fizice, persoane juridice şi unităţi administrativ-teritoriale (UAT), scrie Agerpres.

Solicitanţii se pot înscrie în limita bugetului disponibil alocat de AFM.

Calendarul de desfăşurare a sesiunilor de înscriere în anul 2022 în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, precum şi sumele rămase disponibile pot fi consultate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente programelor.

O nouă sesiune de înscriere în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” a demarat pe data de 30 septembrie şi urma să se încheie pe 25 noiembrie, timp în care persoanele fizice puteau să se înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice puteau depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

Bugetele totale puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel: pentru Programul „Rabla Clasic” – persoane fizice, buget de 139.898.500 lei, persoane juridice – buget de 173.300.500 lei, instituţii publice – buget de 15 milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus – persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei, persoane juridice – 202.303.000 lei şi instituţii publice – 15 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Mecanismul de alertă din UE – Comisia Europeană anunţă bilanţuri aprofundate pentru România şi alte opt ţări în cazul cărora s-au constatat dezechilibre
Mecanismul de alertă din UE – Comisia Europeană anunţă bilanţuri aprofundate pentru România şi alte opt ţări ...
În 2025, vor fi elaborate bilanţuri aprofundate pentru cele nouă state membre în cazul cărora s-au constatat dezechilibre sau dezechilibre excesive în 2024: România, Cipru, Germania, Grecia,......
Alfabetizarea în domeniul inteligenţei artificiale, o necesitate crucială – studiu EY
Alfabetizarea în domeniul inteligenţei artificiale, o necesitate crucială – studiu EY
Premisa că studenţii şi angajaţii din Generaţia Z sunt "nativi AI" este o miză riscantă pentru mediul de afaceri şi ...
România a avut cel mai semnificativ declin din UE al lucrărilor de construcţii, în octombrie – date Eurostat
România a avut cel mai semnificativ declin din UE al lucrărilor de construcţii, în octombrie – date Eurostat
Lucrările de construcţii au scăzut cu 0,8% în Uniunea Europeană şi au crescut cu 0,2% în zona euro în octombrie, ...
Conducerea Șantierului Naval Damen Mangalia anunță disponibilizări semnificative
Conducerea Șantierului Naval Damen Mangalia anunță disponibilizări semnificative
Aproape 300 de angajaţi ai Șantierului Naval Damen Mangalia vor fi disponibilizaţi, a anunţat astăzi, 18 decembrie 2024, ...