Cursul a rămas aproape de 4,46 lei/euro până la finalul sesiunii

Cotaţiile monedei naţionale au rămas aproape de 4,46 lei/eurp până la finalul sesiunii interbancare locale, într-o piaţă cu volume de transfer reduse, spun dealerii.
Economica.net - lun, 30 sept. 2013, 14:02
Cursul a rămas aproape de 4,46 lei/euro până la finalul sesiunii

În jurul orei 16:30, operaţiunile se perfectau la 4,4600 – 4,4630 lei/euro, în scădere uşoară faţă de nivelul de la finalul săptămânii precedente, când băncile au schimbat euro pentru 4,4630 – 4,4650 lei.

La debutul şedinţei interbancare, euro a fost cotat la 4,4590 lei, iar pe parcursul zilei cotaţiile au variat foarte aproape de 4,46 lei/euro.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, luni, să reducă dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, de la 4,5% la 4,25%, şi a păstrat nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO), la 15% pentru pasivele în lei şi 20% pentru cele în euro.

Majoritatea analiştilor se aşteptau ca dobânda de politică monetară să fie redusă la 4,25%, iar rezervele minime obligatorii să fie menţinute, astfel că decizia BNR nu a avut un efect vizibil în piaţă.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă de 4,4604 lei/euro, foarte aproape de nivelul de vineri. În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,4603 lei/euro.

Leul a stagnat şi în raport cu dolarul american, rata de referinţă fiind stabilită la 3,3051 lei/dolar, faţă de 3,3052 lei/dolar vineri.

Cursul de referinţă leu/franc elveţian a urcat însă, de la 3,6381 lei/franc la 3,6505 lei/franc, atingând cel mai înalt nivel începând cu 25 iunie.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate luni dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au crescut de la 2,76 – 3,26% la 3,04 – 3,54% pe an. În acelaşi timp, randamentele pentru depozitele la o săptămână se plasează la 3,07 – 3,57% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Agenția de publicitate KUBIS îi numește pe Andrei Nica în funcția de Executive Creative Director și pe Bianca Naumovici în funcția de Client Service Director
Agenția de publicitate KUBIS îi numește pe Andrei Nica în funcția de Executive Creative Director și pe Bianca Naumovici ...
Agenția independentă de publicitate KUBIS și-a întărit departamentele de creație, respectiv client service, prin numirea lui Andrei Nica în funcția de Executive Creative Director și a......
Fără „amendă automată” pentru lipsă de rovinietă. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis
Fără „amendă automată” pentru lipsă de rovinietă. Legea a fost promulgată de președintele Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea potrivit căreia utilizatorii reţelei de drumuri naţionale au posibilitatea ...
Magazinele Carrefour din Iordania vor fi înlocuite cu un nou brand, Hypermax
Magazinele Carrefour din Iordania vor fi înlocuite cu un nou brand, Hypermax
Firma Majid Al Futtaim (MAF), francizatul Carrefour din Orientul Mijlociu, a anunţat marţi că va înlocui supermarketurile ...
Perspectivele metalului prețios, diferite în funcție de câștigătorul de la Casa Albă. Cum ar putea reacționa aurul la alegerile din SUA?
Perspectivele metalului prețios, diferite în funcție de câștigătorul de la Casa Albă. Cum ar putea reacționa aurul ...
Aurul a avut unul dintre cei mai buni ani din istorie, avansul fiind pus pe seama unor evenimente majore pe plan internațional, ...