Conform Arctic Stream, companiile care deţin platforme de protecţie la nivel de Email şi Web au raportat, din totalul atacurilor blocate, 69% ca fiind tentative de phishing, urmate de spam, cu o pondere de 49%.
De asemenea, una dintre concluziile webinarului „Securizarea şi Segmentarea Reţelelor Industriale” a fost că, odată cu amplificarea riscurilor de expunere la atacuri industriale, majoritatea companiilor (77%) consideră că au nevoie de traininguri dedicate soluţiilor de securitate pentru reţele industriale, dar numai 30% au alocat un buget pentru un astfel de curs.
În acest context, realizatorii sondajului precizează că, pentru anul 2023, cursurile în pregătire anticipează aceste nevoi şi vor fi adaptate pentru protejarea împotriva ameninţărilor curente de securitate cibernetică, atât pentru reţelele IT, cât şi pentru zonele industriale.
Astfel, printre cursurile pe care Arctic Streama le are în vedere se află: Designul şi bunele practici în abordarea şi implementarea soluţiilor de securitate cibernetică; Cisco Firepower – instalarea, configurarea şi optimizarea platformei; Designul şi configurarea securităţii cibernetice pentru reţelele industriale. În acest context, compania susţine că, prin înregistrarea recentă ca academie NetAcad, va putea oferi, de anul viitor, şi cursuri de formare în conformitate cu certificările oficiale Cisco (precum Cisco Certified Network Associate).
Respondenţii chestionaţi în cadrul acestui studiu provin din companii din industrii, precum cea alimentară, utilităţi (electricitate şi gaze), echipamente electronice şi producţie industrială, în cadrul cărora interesul pentru îmbunătăţirea securităţii reţelelor a crescut, în ultimii ani.
Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul AST, ce are un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT, consultanţă, proiectarea, reproiectarea, integrarea şi dezvoltarea infrastructurii de date şi de securitate IT, managementul de proiect, configurarea, implementarea şi migrarea de soluţii complexe, alături de mentenanţă şi suportul operaţional post-implementare.