”Trupele de rachete strategice efectuează o serie de măsuri tehnico-militare care permit să reducă într-un grad suficient eficacitatea apărării antirachete a SUA în Europa şi garantarea îndeplinirii sarcinilor trasate”, a susţinut Karakaiev.
Oficialul rus a explicat că aceste măsuri se referă îndeosebi la crearea de ”noi sisteme de rachete dotate cu mijloace moderne de combatere a apărării antiaeriene, luând în calcul caracteristicile estimate ale viitoarelor sale sisteme informatice şi de atac”.
Generalul colonelul rus a adăugat că se lucrează la noi sisteme pentru ca rachetele şi ogivele să fie mai greu de detectat, precum şi la sporirea capacităţii de variere a traiectoriei rachetelor balistice intercontinentale.
În plus, Karakaiev a anunţat că anul viitor vor începe lucrările pentru fabricarea unei noi rachete intercontinentale mobile, care va putea fi lansată din ”orice regiune a teritoriului Federaţiei Ruse”.
Karakaiev a informat că, în 2023, forţele strategice ale ţării intenţionează să efectueze opt lansări de probă cu rachete balistice intercontinentale, dublu faţă de anul în curs.
”În 2022 s-au efectuat patru lansări cu rachete strategice, care au confirmat fiabilitatea ridicată a sistemelor de rachete”, a declarat militarul rus, care a vorbit printre altele de noua rachetă balistică intercontinentală Sarmat.