SUA: Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale

Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale, potrivit legii de finanţare a guvernului adoptată de Congres, măsură care scoate în evidenţă îngrijorarea tot mai mare legată de riscurile pentru securitatea naţională implicate de aplicaţia de partajare a conţinutului video scurt deţinută de grupul chinez ByteDance, transmite CNBC.
News.ro - Dum, 25 dec. 2022, 12:02
SUA: Utilizarea TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale

Proiectul de lege, care trebuie să fie semnat de preşedintele Joe Biden, solicită, de asemenea, platformelor de comerţ electronic să facă mai multe verificări pentru a împiedica vânzarea online a mărfurilor contrafăcute şi obligă companiile care urmăresc fuziuni mari să plătească mai mult pentru a depune actele la agenţiile federale antitrust, scrie News.ro.

Congresul nu a reuşit să adopte multe dintre cele mai agresive proiecte de lege care vizează tehnologia, inclusiv legislaţia antitrust care ar impune magazinelor de aplicaţii dezvoltate de Apple şi Google să ofere dezvoltatorilor mai multe opţiuni de plată şi o măsură care ar impune noi bariere pentru a proteja copiii online.

Şi, deşi Congresul a făcut mai multe progrese în acest an decât în trecut către un proiect de lege de compromis privind standardele naţionale de confidenţialitate, rămâne doar un mozaic de legi de stat care determină modul în care sunt protejate datele consumatorilor, scrie News.ro.

Grupul de centru-stânga din industria tehnologică Chamber of Progress a salutat excluderea mai multor proiecte de lege antitrust care i-ar fi vizat pe susţinătorii săi, printre care Apple, Amazon, Google şi Meta

Dar proiectele de lege adoptate de parlamentari în pachetul de cheltuieli îşi vor pune în continuare amprenta asupra industriei tehnologice în alte moduri, scrie News.ro.

Interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale ar putea fi în beneficiul unor platforme rivale precum Snap şi Facebook şi Instagram, deţinute de Meta, care concurează şi pentru atenţia tinerilor consumatori.

Proiectul de lege include o excepţie pentru autorităţile din domeniile aplicării legii, securităţii naţionale şi cercetării, scrie News.ro.

Parlamentarii de ambele părţi ale culoarului politic, precum şi directorul FBI Christopher Wray, şi-au exprimat teama că structura de proprietate a TikTok ar putea face vulnerabile datele utilizatorilor din SUA, deoarece companiile cu sediul în China ar putea fi obligate prin lege să predea informaţii despre utilizatori.

TikTok a spus în mod repetat că datele utilizatorilor din SUA nu sunt păstrate în China.

Compania a lucrat la un acord cu administraţia SUA pentru a atenua temerile de securitate naţională prin intermediul Comitetului pentru investiţii străine din S.U.A. Citeşte mai departe pe News.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Cei mai mulţi români care au votat în străinătate şi-au exercitat dreptul la vot în Germania. Economica.net vă prezintă topul ţărilor cu cele mai multe voturi. Datele sunt cele comunicate......
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că doreşte "expansiunea" volumului de schimburi comerciale între Turcia ...
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor AEP
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor ...
Referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, a atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi ...
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iranul va purta vineri discuţii asupra programului său nuclear cu Franţa, Germania şi Regatul Unit, trei ţări care ...