Conform unui comunicat al companiei, este vorba despre obligaţiuni de 800 milioane de euro cu scadenţă în ianuarie 2028, cu un cupon (dobândă) de 3,5%, şi obligaţiuni verzi de un miliard de euro, cu scadenţă în ianuarie 2035, cu un cupon (dobândă) de 3,875%, scrie Agerpres.
Tranzacţia a generat o cerere mare din partea investitorilor, cu un registru de comenzi combinat de 5,9 miliarde de euro.
Veniturile obţinute din obligaţiunile pe termen mai scurt vor fi utilizate pentru finanţarea scopurilor corporative generale, în timp ce veniturile obţinute din obligaţiunile pe termen lung vor fi direcţionate către finanţarea şi/sau refinanţarea proiectelor de mediu eligibile, aşa cum sunt definite în Cadrul E.ON de obligaţiuni pentru susţinerea mediului. Împreună cu prefinanţarea de peste un miliard de euro validată deja în 2022, această tranzacţie a permis E.ON să-şi asigure părţi importante din nevoile sale de finanţare pentru începutul anului 2023.
Commerzbank, J.P. Morgan, Morgan Stanley, MUFG Securities au servit ca firme de contabilitate active în această tranzacţie.