ZF Group a prezentat noi tehnologii de mobilitate la CES 2023

ZF Group a anunțat la CES 2023 din Las Vegas progrese majore în activitatea sa de extindere a tehnologiilor de mobilitate. Evoluțiile cheie la nivel general urmăresc accelerarea creșterii globale a mobilității electrice, a transportului automat și a vehiculelor definite de software.
Robert Stan - lun, 09 ian. 2023, 18:44
ZF Group a prezentat noi tehnologii de mobilitate la CES 2023

„ZF oferă tehnologii inovatoare care contribuie la mobilitatea durabilă și ajută la decarbonizarea lumii. Astăzi avem totul pentru a ne sprijini clienții cu sisteme holistice pentru vehicule bazate pe controlere avansate de înaltă performanță, senzori inteligenți, actuatoare inteligente, soluții de conectivitate și cloud, precum și software și funcții de ultimă oră. Și, în calitate de furnizor complet de sisteme de transport autonome, putem face un pas mai departe, oferind întregul ecosistem necesar pentru a implementa o soluție de transport public curată, sigură și orientată pe piață”, a declarat Holger Klein, CEO al ZF Group.

Noua ediție multi-domeniu a computerului de înaltă performanță ZF ProAI înseamnă că un dispozitiv poate suporta funcții ADAS bazate pe domeniu, infotainment sau șasiu pe plăci separate. Asta include configurații de sistem pe cip de la mai mulți furnizori. Este chiar capabil să găzduiască mai multe sisteme de operare în paralel, de exemplu, QNX – pentru funcțiile ADAS și Android Auto pentru infotainment. Un alt avantaj major este faptul că sistemul de stive software deja dezvoltat și implementat pe microprocesoare specifice poate fi transferat într-o structură cu mai multe domenii.

Pentru a face față acestui lucru, ZF a sporit puterea totală de calcul pentru a atinge până la 1.500 de TOPS, o creștere cu 50% față de versiunea anterioară high-end. În același timp, noua ediție multi-domeniu ZF ProAI oferă o eficiență energetică extrem de bună, de 5 TOPS pe watt, păstrând în același timp un pachet compact de 12x6x2 inci.

Multi-domeniul ZF ProAI răspunde așteptărilor companiei ca 30% – 40% dintre noile platforme de vehicule să fie bazate pe domenii încă din 2025.

Portofoliul ZF ProAI de computere de înaltă performanță este complet industrializat și pregătit pentru piață, cu peste 13 milioane de unități deja comandate și cu o creștere suplimentară așteptată. Furnizarea în volum este programată să înceapă în 2024. Producția în serie iminentă a acestor supercomputere puternice este dovada strategiei și a capacității ZF de a dezvolta și extinde elementele de bază esențiale ale viitoarelor concepte de vehicule într-un timp scurt.

Într-o altă premieră mondială la CES 2023, ZF a dezvăluit Heat Belt, o idee inteligentă concepută pentru a ajuta la reducerea consumului de energie pentru încălzirea cabinelor pasagerilor vehiculelor. Dispozitivul de încălzire prin contact încălzește partea din față a corpului prin fire țesute. Aceasta atinge o temperatură maximă a suprafeței de 40 °C/ 104 °F, folosind doar 70 de wați de energie. Instalarea este simplă, fără a fi nevoie de reglarea retractoarelor și a pretensionatoarelor de centură. Combinând ZF Heat Belt cu alte încălzitoare de contact, cum ar fi încălzirea scaunelor sau a volanului, șoferii pot seta încălzirea cabinei mai jos, ceea ce, pe mai departe poate extinde raza de acțiune a unui vehicul electric în condiții de frig cu până la 15%.

Transportul de legătură (navetă) de ultimă generație a ZF, prezentat la CES 2023, va fi capabil de conducere autonomă SAE Nivel 4 și, astfel, acolo unde cadrul legislativ o permite, este capabil să manevreze în trafic mixt fără un administrator de siguranță. Astfel, ZF permite operarea sistemelor de transport autonome în zone dens populate, fără a avea nevoie de benzi de trafic separate sau dedicate și aduce o contribuție importantă la decarbonizare.

Integrat în sistemul cuprinzător de conducere autonomă al ZF cu ZF ProAI în centrul său este stiva software Virtual Driver – din două părți majore: calea de performanță și calea de siguranță. Împreună, ambele permit operarea transportului de legătură de nivel 4 sau a altor tipuri de transporturi într-un mod sigur și fiabil. Calea de safety monitorizează situațiile sub aspectele de siguranță, definește balustrade virtuale pentru calea de performanță și intervine dacă este necesar pentru a ajuta la atenuarea situațiilor critice. În același timp, calea performanței permite o conducere lină în scenarii complexe. ZF a dezvoltat acest lucru în parteneriat cu Oxbotica, un lider global în software-ul pentru vehicule autonome pentru companii.

Noul vehicul de legătură cu capacitate de nivel 4 pentru trafic mixt are, de asemenea, un design interior complet modular, permițându-i să fie adaptat nevoilor specifice ale clienților. Se alătură portofoliului ZF în dezvoltare alături de modelul actual de transport, care face deja parte din ecosistemul ZF ATS pentru benzi separate sau dedicate. Cea mai recentă versiune a acestuia a fost lansată la parcul de afaceri Rivium din Rotterdam (Țările de Jos).

În calitate de lider în furnizarea de ecosisteme ATS complete, ZF a semnat un acord cu furnizorul de servicii de mobilitate din SUA – Beep – pentru a dezvolta și implementa ATS de Nivel 4 pentru proiectele clienților din SUA. Acordul include planificarea a câteva mii de vehicule de transport de legătură de Nivel 4 pentru SUA.

ZF este o companie de tehnologie care furnizează sisteme pentru autoturisme, autovehicule comerciale și tehnologie industrială care fac posibilă generația următoare a mobilității. Cu aproximativ 157.500 de angajați în întreaga lume, ZF a raportat vânzări în valoare de 38,3 de miliarde de euro în anul fiscal 2021. Compania își desfășoară activitatea în 188 unități de producție din 31 de țări.

ZF are aproximativ 5.000 de angajați în România, la Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni și Marghita.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț important. Ce vor primi toți românii în facturile de energie electrică și gaze
Anunț important. Ce vor primi toți românii în facturile de energie electrică și gaze
Toți furnizorii de energie electrică și de gaze naturale vor fi obligați să trimită clienților informări legate de procesul de re-liberalizare ale piețelor de energie și gaze, dar și noi......
Autorităţile de la Moscova vor să majoreze „taxa de ieşire” pentru firme străine care ies de pe piaţa din Rusia (RBC)
Autorităţile de la Moscova vor să majoreze „taxa de ieşire” pentru firme străine care ies de pe piaţa din ...
Autorităţile de la Moscova discută majorarea contribuţiei unice, de la 15% la 40%, pe care firmele străine care părăsesc ...
Producătorul de lactate Olympus a inaugurat la Brașov un nou centru logistic automatizat, în urma unei investiții de peste 40 de milioane de euro
Producătorul de lactate Olympus a inaugurat la Brașov un nou centru logistic automatizat, în urma unei investiții de ...
Producătorul elen de lactate Olympus a inaugurat noul centru logistic din județul Brașov, cu o investiție de peste 40 ...
Marea Britanie – Pentru prima dată în istoria recentă, datoria a ajuns la 100% din PIB
Marea Britanie – Pentru prima dată în istoria recentă, datoria a ajuns la 100% din PIB
Datoria publică a Marii Britanii a atins luna trecută 100% din PIB, pentru prima dată în istoria recentă, în timp ce ...