Oprescu: Nu raţionalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raţionalizează nimeni nimic

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că municipalitatea nu va raţionaliza "niciun fel de căldură sau apă", sesizările cetăţenilor privind probleme la reţeaua de distribuţie a energiei termice urmând să fie soluţionate de echipele RADET.
Economica.net - vin, 11 oct. 2013, 13:01
Oprescu: Nu raţionalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raţionalizează nimeni nimic

„Am citit toate aberaţiile alea menţionate despre cum mă apuc eu să raţionalizez căldura. Nu raţionalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raţionalizează nimeni nimic. Toate sesizările – pentru că au fost sesizări punctuale, şi nu reclamaţii – au fost rezolvate. Am verificat şi aseară şi azi-noapte, lucrurile sunt rezolvate”, a spus Sorin Oprescu, care a subliniat că disfuncţionalităţi, cel mai probabil, vor mai apărea, însă acestea vor fi rezolvate de echipele de intervenţie ale Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

Viceprimarul Capitalei Eugen Nicolaescu a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că au existat, în ultimele zile, probleme legate de scăderea temperaturii apei calde în Bucureşti, însă acestea au fost rezolvate.

„Am avut, în ultimele zile, probleme cu apa caldă, în sensul că temperatura acesteia, în anumite intervale orare şi în anumite zone ale Capitalei, a fost mai scăzută decât în mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de către ELCEN, însă au fost rezolvate în cursul zilei de miercuri, astfel că bucureştenii au apă caldă şi căldură la parametrii normali”, a spus Nicolaescu.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) au declarat anterior, tot pentru MEDIAFAX, că furnizarea apei calde pentru consumatorii din Capitală se face în regim continuu, însă temperatura acesteia este redusă temporar cu 5-7 grade, pe timp de noapte, pentru asigurarea căldurii în apartamente.

Motivul acestei măsuri, au eplicat cei de la RADET, era reprezentat de faptul că furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) dă agent termic, în această perioadă, la temperatura de 69 de grade Celsius, cu variaţii de plus/minus cinci grade Celsius, în condiţiile în care, „pentru asigurarea încălzirii şi apei calde de consum în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să furnizeze catre RADET agent termic la o temperatură de aproximativ 80 de grade Celsius”.

Astfel, au mai arătat cei de la RADET, regia a redus temperatura apei calde de la 55 de grade Celsius la 48-50 grade Celsius, „pentru a putea îmbunătăţi parametrii de debit şi temperatură pe timp de noapte”.

Reprezentanţii RADET au mai precizat că dificultăţile în echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde şi a căldurii sunt create de variaţiile atmosferice din perioada actuală, „prin variaţia de temperatură zi-noapte” respectiv trecerea de la trei grade Celsius noaptea, la temperaturi de 14-15 grade Celsius în timpul zilei.

În 1 octombrie, RADET Bucureşti a anunţat că va începe probele la cald în sistemul centralizat de încălzire, urmând ca furnizarea agentului termic să se facă după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

Asociaţiilor de proprietari care nu doresc să beneficieze de energie termică pentru încălzire că au posibilitatea să-şi regleze, să limiteze ori să refuze acest serviciu, închizând vanele contoarelor aflate în subsolurile tehnice ale imobilelor, a mai precizat atunci RADET.

Potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termică, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi apa caldă menajeră ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent are loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

Te-ar mai putea interesa și
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul Energetic Naţional
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul ...
Capacităţile de producţie a energiei electrice puse în funcţiune până la această dată totalizează 900 MW şi ne aşteptăm la încă 100-300 MW până la finele anului, ceea ce înseamnă......
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României ...
Poliția braziliană l-a pus sub acuzare pe fostul președinte Jair Bolsonaro pentru plănuirea unei lovituri de stat
Poliția braziliană l-a pus sub acuzare pe fostul președinte Jair Bolsonaro pentru plănuirea unei lovituri de stat
Poliţia Naţională braziliană l-a pus oficial sub acuzare joi pe fostul preşedinte de dreapta Jair Bolsonaro pentru plănuirea ...
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine cu 241 de echipe
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine ...
Un număr de 29.463 de puncte de consum erau nealimentate vineri după-amiaza, respectiv 144 de localităţi, dar nivelul ...