Conform unui studiu recent realizat de Forrester Analytics, companiile alocă, în medie, 37 de zile și 2,4 milioane de dolari pentru a detecta și a-și reveni de pe urma unei breșe de securitate cibernetică. Pentru a determina în ce măsură nivelul de comunicare dintre directori și echipele de securitate informatică afectează reziliența cibernetică a companiei, Kaspersky a realizat un sondaj global în rândul a peste 1.300 de lideri de business.
În urma rezultatelor studiului, 98% dintre respondenții non-IT au întâmpinat dificultăți de comunicare în ceea ce privește securitatea IT. Consecințele, de cele mai multe ori, au dus la întârzieri grave ale proiectelor (67%) și la incidente de securitate cibernetică (62%). Aproape o treime dintre respondenți (30% și, respectiv, 27%) au declarat că s-au confruntat cu aceste probleme de mai multe ori. Printre alte efecte negative se numără bugetul irosit, pierderea unui angajat și problemele la nivelul echipelor – situații care au apărut la 61% dintre respondenți.
Pe lângă deteriorarea indicatorilor de business, comunicarea deficitară cu angajații din domeniul securității IT afectează starea emoțională a echipei. De asemenea, 28% dintre directori recunosc că neînțelegerile îi fac să-și piardă încrederea în siguranța business-ului, iar 26% dintre ei consideră că această situație le provoacă stări neplăcute, ceea ce le afectează performanța la locul de muncă.
Pentru o mai bună transparență a comunicării dintre departamentul de securitate IT și persoanele care ocupă poziții de conducere în cadrul companiilor, Kaspersky recomandă următoarele:
Raportul complet și mai multe informații despre problemele de comunicare dintre managerii de securitate IT sunt disponibile aici.