La un preţ de 80 de lei / titlu, Conted Dorohoi (CNTE) are una dintre cele mai scumpe acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), depăşind cu 4 lei, preţul ţintă stabilit în primăvară de SSIF Broker Cluj Napoca.
„Dată fiind dinamica rezultatelor companiei în primele 6 luni ale anului, dar şi ameliorarea perspectivelor macrofinanciare pentru economia internă (comparativ cu momentul analizei anterioare), am majorat preţul ţintă pentru următoarele 12 luni, până la 100,3 lei / acţiune„, scrie Andrei Rădulescu, analist senior la SSIF Broker Cluj Napoca.
Totodată, recomandarea de CUMPĂRARE a fost păstrată nemodificată, având în vedere potenţialul de apreciere pentru următoarele 12 luni.
Compania este subevaluată la toţi indicatorii, iar la unii „puternic subevaluată”, în comparaţie cu alte companii din industria confecţiilor, care au activităţi de producţie în statele emergente şi exporturi către ţările dezvoltate, potrivit raportului citat.
În S1 2013 cifra de afaceri a crescut cu 40% an/an, până la 10,1 milioane de lei, iar profitul net cu 60% an/an, până la 1,1 milioane de lei, dublu faţă de cel bugetat pe întreg anul.
Compania a distribuit integral sub formă de dividende profitul net de 2,35 milioane de lei, înregistrat anul trecut, după alţi trei ani de dividende consistente.
Cifra de afaceri a companiei a crescut cu un ritm mediu anual de 2,3% în perioada 2007-2012, până la 18,2 milioane de lei.
Exporturile au contribuit cu peste 50% la formarea cifrei de afaceri în ultimii 4 ani, principalele pieţe externe fiind Franţa şi Italia.
Privatizată în 1995, compania este pe piaţa RASDAQ a BVB din 1997.
Conted Dorohoi (CNTE) a devenit „revelaţia din Dorohoi” abia după ce a câştigat încredere, prin transferul pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Principalii acţionari sunt Manole Popa (26%), Nelu Pujina (20%) şi Valeria Negreanu (10%), cei trei administratori ai companiei.
În ciuda faptului că celellate 45% din acţiunile companiei sunt, teoretic în circulaţie liberă (free float), lichiditatea este săracă, majoritatea fiind blocate în posesia salariaţilor.
AVERTISMENT
Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.
Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru cel mult următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.
Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar şi când sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.
Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.