Dragnea: ANOFM nu se descentralizează; mai discutăm situaţia de la ANPS

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, după ce a prezentat proiectul descentralizării parlamentarilor USL, că decizia politică a Uniunii este ca ANOFM să nu se descentralizeze, pentru a nu crea distorsiuni în sistem, el arătând că posibilitatea descentralizării ANPS mai este încă explorată.
Economica.net - lun, 21 oct. 2013, 20:44
Dragnea: ANOFM nu se descentralizează; mai discutăm situaţia de la ANPS

„În ceea ce priveşte ANOFM, decizia noastră este să nu se descentralizeze. În ceea ce priveşte ANPS, vom avea mâine şi poimâne (marţi şi miercuri – n.r.) discuţii cu doamna ministru Câmpeanu, să vedem dacă putem descentraliza activitatea de colectare de dosare şi de plăţi efective, care să treacă sub activitatea CJ, având în vedere că cea mai mare parte din munca efectivă o fac primarii, prin anchetele sociale şi prin dispoziţia de punere în plată”, a spus Dragnea.

El a arătat că, practic, primarii au cea mai mare responsabilitate în acest domeniu, pentru că ancheta socială o face primăria, prin angajaţii săi, iar dispoziţia efectivă de punere în paractică o face tot primarul.

„Dorinţa lor a fost ca această activitate să treacă la CJ pentru că discută mai bine primăria cu CJ”, a spus Dragnea.

El a menţionat că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în cursul zilei de luni şi a precizat că marţi, când vor fi reluate dezbaterile, ar putea fi găsite argumente serioase pentru a transfera această competenţă, păstrând la nivelul ministerului activitatea de inspecţie socială, cum a fost păstrată la toate ministerele.

„Discuţia despre ANOFM şi ANPS nu are în vedere decât un singur lucriu: dacă putem descentraliza fără să avem riscul să producem distorsiuni în sistem – e un sistem foarte complex. La ANOFM e clar că, dacă descentralizăm, sunt tulburări în sistem. La ANPS există această posibilitate pe care o mai explorăm mâine şi poimâine”, a mai spus Dragnea.

El a precizat că a trimis pe mail fiecărui parlamentar USL proiectul de descentralizare, urmând ca marţi aceştia să intre în posesia proiectului de act normatriv, la nivel de articol de lege, astfel încât, până la sfârşitul săptămânii în curs să fie trimise amendamente la Ministerul Dezvoltării.

Anterior, surse din USL au declarat, pentru MEDIAFAX, că în comisia mixtă pentru descentralizare, condusă de Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis, nu s-a reuşit, luni, să se ajungă la un acord în ceea ce priveşte descentralizarea agenţiilor naţionale pentru Ocuparea forţei de muncă şi pentru Prestaţii sociale. Sursele au menţionat că ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu ar dori ca aceste două structuri să fie descentralizate, deşi o decizie în acest sens ar fi fost luată la nivel politic în şedinţa USL de săptămâna trecută.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...