CNAIR SA, în calitate de beneficiar și Asocierea SC DP Consult SA – SC Explan SRL – SCA Teaha & Fuzesi, în calitate de prestator, au transmis informări către autoritățile publice locale în vederea permiterii accesului utilajelor pe terenurile proprietate privată unde sunt programate studiile de teren, se mai arată în postarea CNAIR de pe Facebook.
În prezent, pe teren a fost mobilizată o instalație de forat, urmând ca în perioada următoare prestatorul să mobilizeze și restul utilajelor asumate și declarate, au mai transmis reprezentanții CNAIR.
Potrivit lor, în paralel cu investigațiile geotehnice prestatorul efectuează activități de deminare, investigații arheologice și studii topografice.
Pe 13 ianuarie, Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR a avizat varianta finală de traseu a Autostrăzii București – Alexandria, a anunțat atunci Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
„Pe cei 77 de kilometri ai acestei autostrăzi vor fi construite 47 de pasaje și de viaducte”, a explicat Cristian Pistol.
Licitația pentru proiectarea și execuția drumului de mare viteză București – Alexandria va fi lansată imediat după finalizarea studiului de fezabilitate, estimată în prima parte a anului 2023, anunța în septembrie 2022 în județul Teleorman ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Pe 13 aprilie 2022, CNAIR a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate destinat drumului de mare viteză București – Alexandria. Asta după ce pe 7 ianuarie 2022, desemnase câștigătorul, respectiv asocierea DP CONSULT SA (Lider) – SC EXPLAN SRL (Asociat 1) – SCA TEAHA&FUZESI (Asociat 2).
Asocierea de proiectanți români care a semnat contractul la o valoare de 16,12 milioane de lei fără TVA trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în 14 luni, preciza șeful Transporturilor cu ocazia semnării contractului.
FOTO: Facebook CNAIR