„Fabricile” de locuințe: se conturează patru poli cu 30.000 de apartamente în București

Dezvoltatori și investitori și-au asigurat în ultimii ani terenuri prețioase în București. Au căutat terenuri acolo unde potențialul de dezvoltare este de câteva sute de apartamente pentru un proiect. Economica.net a identificat patru zone din București unde dezvoltatorii s-au făcut vecini și au planuri pentru construcția a circa 30.000 de apartamente.
Andrada Ghira - mar, 14 feb. 2023, 22:05
„Fabricile” de locuințe: se conturează patru poli cu 30.000 de apartamente în București

Zona Petrom City, acolo unde se află sediul Petrom a devenit în ultimii ani un El Dorado pentru dezvoltatorii de locuințe. La începutul acestui an, Redport Capital anunța achiziția a două terenuri cu o suprafață totală circa 15.000 de mp, unde se pot construi circa 400 de apartamente.

Acesta nu e primul pariu pe zona al Redport. Dezvoltatorul a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I și The Level Apartments II și mai are cumpărat un teren de 4,4 ha împreună cu Dan Șucu. Aici s-ar putea construi circa 1.000 de unități locative.

Un pariu pe această zonă l-a făcut Horia Ciorcilă, care în parteneriat cu Evergent Investment, a cumpărat un teren pretabil pentru 1.500 de apartamente.

În urmă cu mai bine de doi ani, dezvoltatorii Cordia și Forty Management au cumpărat terenuri pentru noi proiecte. Pe terenul cumpărat de Cordia aici s-ar putea construi 700 de apartamente. Proiectul Forty, Central District Lagoon City va avea 272 de apartamente, dar și un hotel cu 314 camere.

Constructorii Kesz și Synergy Construct au anunțat și ei planuri pentru circa alte 1.000 de apartamente, iar Bog’Art și omul de afaceri Omar Akili au terenuri pentru alte 1.000 de locuințe.

Tot în zona, mai spre Casa Presei, One United a cumpărat terenul fostului complex Flora, unde ar urma să fie construite turnuri cu 900 de apartamente.

Totalul zonei, doar din aceste proiecte, înseamnă un plus de 7.000 de apartamente.

Oborul Nou 

Un alt pol care a atras atenția investitorilor este Obor-Electronicii. Peste 2.200 de locuințe sunt în plan pentru terenul de aproape 10 hectare deținut de familia Topolinski, iar investiția în prima fază din segmentul rezidențial este de 74 de milioane de euro. Chiar lângă terenul Aversa se află cel al fostei fabrici Diasfin, care și-a oprit producția și care a început încă din 2019 demersurile de obținere a autorizațiilor pentru construcția unui ansamblu rezidențial cu 350 de apartamente. În continuarea terenului deținut de Diasfin se află cel al fabricii Mecanica Fina, care împreună cu un alt teren, aflat peste drum, unde se află scheletul abandonat al unei construcții, ar pute deveni pretabile pentru circa 1.300 de apartamente.

Cinci terenuri cu legătura spre Șoseaua Electronicii sunt în pregătire pentru construcție sau în construcție. Dezvoltatorul Hagag a cumpărat recent terenul fostei fabrici Izolatorul din zona Obor, potrivit Profit.ro, unde ar putea fi construite circa 500 de apartamente. Pe un alt teren din această zonă, deținut de compania de transport persoane CDI, s-ar putea construi 800 de unități. Tot aici, Petre Niculae a obținut anul trecut autorizația de construire pentru un proiect cu 500 de apartamente.

Alte circa 1.500 de apartamente ar putea fi construite pe terenurile fostelor fabrici Sintofarm și Solaris.

Peste 5.500 de apartamente ar putea fi construite în această zonă pentru care primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, are în plan un amplu proces de regenerare urbană.

Peisaj cu apartamente pe Pallady 

În plin boom imobiliar se află zona Pallady, acolo unde primăria sectorului 3 a demarat anul trecut construcția unui pasaj suprateran. Zona s-a aglomerat în ultimii ani, nu doar pe partea de rezidențial, ci și pe segmentul de retail, cu deschierea magazinelor IKEA, Kaufland, Lidl, Leroy Merlin.

Cele mai multe locuințe din această zonă se construiesc sau urmează să fie construite de familia primarului Negoiță. Peste 8.000 de apartament ar putea lua locul buruienilor de pe terenul Chimopar, adjudecat de familia Negoiță. Pe o parte din terenul fostei fabrici Anticorosiv pot ridica 1.000 de apartamente. În construcție se află proiectul rezidențial Estoria City, chiar în spatele Leroy Merlin, și care va avea la finalizare 1.500 de locuințe. Aproape de finalizare se află proiectul Hills Pallady al familiei Negoiță, cu 2.000 de apartamente.

Totalul, doar din aceste proiecte este de peste 12.500 de apartamente.

Apartamente și în nordul orașului

La început s-au construit birouri. Multinaționalele și-au mutat aici sediile, iar de câțiva ani, dezvoltatorii și-a arătat interesul și pentru construcția de locuințe, aproape de serviciul corporatiștilor. Doar în zona În zona Șoseaua Fabrica de Glucoză sunt planuri pentru proiecte rezidențiale cu un total de peste 3.200 de apartamente. Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a anunțat aici planul de a construi 600 de locuințe, iar Sorin Crețeanu, are planuri pentru 800 de locuințe. Tot 800 de locuințe va construi și One United Properties, care a obținut spre sfârșitul anului trecut autorizația de construire. Prima Development a anunțat o investiție de 70 de milioane de euro în 500 de apartamente.
Alte 200 de apartamente sunt construite de frații Răzvan și Bogdan Ghiță, iar Andrei Ceaușescu are terenuri pentru 600 de apartamente, iar Robertino Georgescu și Marius Bușu construiesc aproape 500 de apartamente în zonă.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...