Grupul olandez DN Agrar, cel mai mare producător de lapte materie primă din România, cumpără 800 de vaci Holstein

DN Agrar, companie controlată de un grup de investitori olandezi, listată pe piața AeRO a BVB, a cumpărat 800 de vaci Holstein pentru extinderea uneia dintre ferme. Scopul este să ajungă la 12.500 de animale, față de 11.000 cât au în momentul de față, prin extindere organică sau achiziții de ferme.
Alina Stanciu - joi, 16 feb. 2023, 09:51
Grupul olandez DN Agrar, cel mai mare producător de lapte materie primă din România, cumpără 800 de vaci Holstein

DN Agrar Group S.A. (DN) continuă investițiile în ferma Apold, prin achiziția a 800 de vaci, rasa Holstein, potrivit unui anunț al companiei. Investiția, spune compania, are ca scop creșterea capacității de producție și reînnoirea efectivului de vaci de muls și tineret bovin.

Compania a ajuns să dețină peste 11.000 de animale, atât vaci de lapte, cât și tineret bovin, iar obiectivul este să  ajunga la un efectiv de aproximativ 12.500 de animale, în acest an. Pentru aceasta, producătorul nu exclude posibilitatea  achiziției altor ferme cu producție agricolă vegetala și/sau zootehnică, în viitorul apropiat.

„La DN AGRAR continuăm investițiile pentru dezvoltarea companiei. Pâna în prezent, achizițiile pentru ferma Apold ajung la un efectiv de 1.200 de animale, o parte dintre acestea fiind folosite pentru reînnoirea efectivului de vaci de muls, iar altă parte pentru a întregi noua capacitate de producție a fermei. Investițiile realizate anul trecut, pentru modernizarea și extinderea sălilor de muls, ne permit atât creșterea efectivului de bovine, cât și a producției de lapte, fără a face rabat de la standardele de calitate care definesc compania noastra.”, spune Jan Gijsbertus de Boer, președinte al Consiliului de Administratie DN Agrar Group.

Mare parte din vacile Holstein achiziționate  sunt deja gestante, procesul de fatare realizându-se treptat, astfel ca, în fiecare lună o parte din ele devin lactante, urmând ca până la sfârșitul lunii iulie să fie productive în totalitate.

Tot pentru ferma Apold, compania a cumparat suplimentar 200 de adaposturi de tip IGLU* pentru tineretul bovin, totalizând în prezent un numar de 600 de unități, capacitate suficientă să acopere creșterea efectivelor fermei.

Compania folosește adăposturile de tip IGLU aproximariv 3 luni, după care vițeii sunt transferați la ferma Prodlact unde se cresc bovinele de lapte și unde animalele ramân pentru aproximativ 20 de luni, perioada pe care o petrec atât în interior, cât și pe camp.  După această perioada, vacile revin în fermă, fiind integrate direct în ciclul de muls.

Grupul DN AGRAR include în portofoliul său, un număr de 15 societăți, dintre care 4 ferme, a căror activitate principală o reprezintă atât creșterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cât și producția de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar și Apold – ultimele două achiziționate în ultimele 14 luni). Grupul oferă servicii de logistică și transport al laptelui de vacă cu autovehicule specializate atât pe teritoriul național, cât și la nivel european.

DN AGRAR Group este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO din 2 februarie 2022. Începând cu data de 19 septembrie 2022, acțiunile DN AGRAR sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

Te-ar mai putea interesa și
Bucureştenii pot vedea cu ajutorul unei hărţi digitale cât de verde este zona în care trăiesc
Bucureştenii pot vedea cu ajutorul unei hărţi digitale cât de verde este zona în care trăiesc
Bucureştenii pot verifica acum, cu ajutorul unei hărţi on-line, în ce măsură zona în care trăiesc respectă regula 3-30-300. ...
BMW a prezentat pentru prima dată un concept-car în România
BMW a prezentat pentru prima dată un concept-car în România
Reprezentanța BMW în România a prezentat pentru prima dată un vehicul concept al mărcii la un eveniment organizat în ...
HiSky zboară pe profit. Compania care a luat locul Blue Air a realizat afaceri de peste 170 de milioane de euro în 2023
HiSky zboară pe profit. Compania care a luat locul Blue Air a realizat afaceri de peste 170 de milioane de euro în 2023
Compania aeriană HiSky, fondată de Iulian Scorpan, fost director al Air Moldova, a realizat anul trecut afaceri de 856 ...
Taxe vamale suplimentare de 45% la importurile de mașini electrice produse în China. UE va vota săptămâna viitoare
Taxe vamale suplimentare de 45% la importurile de mașini electrice produse în China. UE va vota săptămâna viitoare
Uniunea Europeană va vota, în 4 octombrie, dacă va impune taxele vamale suplimentare de 45% la importurile de vehicule ...