Încă un gigant din IT face concedieri masive. Ericsson va da afară 8.500 de oameni, aproape 8% din angajați

Compania suedeză producătoare de echipamente de telecomunicaţii Ericsson va concedia 8.500 de angajați, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor, a confirmat vineri compania pentru CNBC, relatează News.ro.
News.ro - sâm, 25 feb. 2023, 11:33
Încă un gigant din IT face concedieri masive. Ericsson va da afară 8.500 de oameni, aproape 8% din angajați

Reuters a relatat mai devreme despre disponibilizări la Ericsson, care vor afecta aproximativ 8% din personalul companiei, care acum are 105.529 de angajați în întreaga lume.

Compania are aproximativ 11.994 de angajaţi în America de Nord, potrivit site-ului său.

Un purtător de cuvânt al Ericsson a spus că reducerile fac parte dintr-o ”accelerare a eforturilor de reducere structurală a costurilor”, aşa cum a anunţat în timpul Zilei Pieţelor de Capital a companiei, din 15 decembrie, transmite CNBC, citat de News.ro.

Purtătorul de cuvânt a spus că majoritatea disponibilizărilor vor intra în vigoare în prima jumătate a anului 2023, dar ar putea, de asemenea, să se extindă până în 2024.

”Modul în care va fi gestionată reducerea numărului de angajaţi va diferi în funcţie de practica locală a ţării. Scopul nostru este să gestionăm procesul în fiecare ţară cu corectitudine, respect, profesionalism şi în conformitate cu legislaţia locală a muncii. Orice impact asupra angajaţilor va fi mai întâi comunicat acestora”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Compania doreşte reducerea costurilor cu 9 miliarde de coroane suedeze, sau cu aproximativ 860 de milioane de dolari, până la sfârşitul anului 2023.

Ericsson a spus că se aşteaptă să înceapă să vadă efectul economiilor sale de costuri în al doilea trimestru al acestui an. O altă compania mare suedeză din domeniul IT care a anunțat că va face disponibilizări este Spotify. Mai multe detalii aici.

De la începutul anului, aproape toate marile companii din domeniul IT-C au anunțat pe rând că fac restructurări masive. Google, Meta, Microsft etc. vor aplica planuri masive de restructurări a personalului.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Turcia îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii utilizate de forţele armate, în urma exploziilor unor astfel de echipamente în Liban, a declarat joi agenţiei......
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare ...
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Se estimează că piața produselor cosmetice și de înfrumusețare va continua să crească, însă industria se confruntă ...
Liban – Armata îşi autodetonează aparate de comunicaţii „suspecte”. Bilanțul acţiunii „pagere/walkie-talkie” a ajuns la 37 de morţi şi peste 3.500 de răniţi
Liban – Armata îşi autodetonează aparate de comunicaţii „suspecte”. Bilanțul acţiunii „pagere/walkie-talkie” ...
Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul ...