Cum a rezolvat unul dintre cei mai mari producători de leguminoase din țară problema cu deficitul de personal

Unul dintre cei mai mari producători de morcovi din România, Stoian Land Cooprativă Agricolă din Constanța, un business de peste 5,5 milioane de euro în 2022, lucrează de anul trecut pământul cu 16 cetățeni pe care i-a adus din Nepal. "Sunt foarte fericit cu ei", spune fermierul Florin Stoian care s-a protejat astfel de fluctuația de personal necalificat care preferă industria construcțiilor și turismul.
Alina Stanciu - mar, 28 feb. 2023, 22:11
Cum a rezolvat unul dintre cei mai mari producători de leguminoase din țară problema cu deficitul de personal

Cu 850 de hectare de teren pe care le cultivă în județul Costanța, dintre care 300 de hecatre cu morcovi, Stoian Land Cooprativă Agricolă este unul dintre cei mai mari producători de leguminoase din țară. Are 47 de angajați dintre care 16 sunt cetățeni din Nepal pe care fermerul Florin Stoian, fondatorul Cooperativei, i-a angajat din lipsa forței de muncă necalificată din România.

„Din iunie anul trecut am angajat 16 nepalezi pentru că nu găseam forță de muncă din România. În zona Constanța sunt foarte multe investiții în imobiliare, iar forța de muncă este atrasă de acest sector, salariile fiind în general ceva mai mari decât în agricultură. În plus, vara, toată lumea fuge să se angajeze la restaurantele de pe plajă”, a explicat pentru Economica Florin Stoian.

Potrivit acestuia, cei 16 nepalezi pe care îi găzduiește într-o clădire special amenajată pentru ei au contract de muncă pe o perioadă de doi ani și sunt plătiți cu un salariu net de 3.000 de lei, la care se adaugă taxele aferente. Fac activități  pentru care nu este necesară calificarea precum sortarea legumelor, ambalare sau irigații.

3.500 de euro, costurile cu angajarea unui nepalez

„Dacă vrei muncitori pentru construcții, te uiți către Turcia, meseriași găsești în India și Vietnam, iar muncă necalificată în Bangladesh sau Nepal”, conchide fermierul.

Procesul de angajare a nepalezilor a durat 6-7 luni, iar costurile s-au cifrat la aproximativ 3.500 euro de fiecare. „Costul de angajare trebuie raportat la cele 24 de luni cât este contractul. Dar deja mare parte dintre cei pe care i-am angajat și-au manifestat intenția de a-și prelungi contractul”, mai spune fermierul care nu exclude varianta de a angaja și mai mulți nepalezi.

„Acum consider că  am echipa completă, dar vreau să mă dezvolt în continuare cu o nouă zonă de sortare- ambalare. Am încă 9 locuri de cazare pentru ei și este posibil să mai angajăm 8-9 persoane”.

De altfel, Cooperativa  a investit în ultimii cinci ani, din fonduri UE, câte 1 milion de euro anual, în utilaje de ultimă generație, asistate de calculator, și tehnologii noi de irigații.

Din datele Ministerului Agriculturii, ferma unde se cultivă inclusiv cereale, împreună cu morcovi, ceapă, păstârnac, sfeclă roșie, ridichie neagră și pătrunjel, are peste 50.000 de aspersoare pentru irigații. În plus, Cooperativa deține și un depozit cu o capacitate de 21.000 de tone de legume.

Cutremurul din Turcia a scumpit leguminoasele cu 20-30%

Cooperativa lui Stoian livrează peste 90% din marfă marilor lanțuri de magazine, făcând, spre exemplu, parte din filiera Carrefour de aproximativ nouă ani. Iar despre relația cu acestea, managerul spune că lucrurile sunt destul de simple – când nu ai cumpărători înseamnă că nu ești competitiv în piață. „Presiunea pe preț va exista întotdeauna.  Hypermarketurile fac promoțiie dorind să aducă cumpărătorii în magazine și, în același timp, dorind să aibă și profit, ceea ce înseamnă că va pune presiune pe furnizor. Este o piață liberă, concurențială,  în care este natural să se întâmple așa. Problema cea mai mare este însă presiunea de la import”, a mai explicat fermierul potrivit căruia produsele autohtone sunt concurate neloial de marfa din statele non-UE, în special Turcia, unde nu există aceleași limitări legate de nivelul redus de pesticide, iar Guvernul oferă o serie de facilități fiscale exportatorilor.

„Turcii produc mai ieftin pentru că îi ajută și clima și pentru că Turcia nu se supune rigorilor UE în ceea ce privește nivelul de pesticide și îngrășăminte”, explică Stoian potrivit căruia cutremurul din Turcia a avut impact direct asupra prețurilor din România, care au crescut cu 20-30%, la șapte zile de la tragicul eveniment. „Cutremurul a afectat zona agrară a Turciei, astfel că de acolo nu mai vine marfă. Prețurile au crescut cu 20-30%. Acum vine marfă din Polonia, Germania, Olanda, la prețuri mai mari. Fermierii locali se aliniază la noile prețuri”.

Pentru 2023, producătorul estimează o producție de 1.500 de tone de ceapă, de pe aproximativ 30 de hectare în câmp, iar producția de morcovi este de 50-70 de tone la hectar, ceea ce înseamnă producții de 15- 21.000 de tone de morcovi anual.

Te-ar mai putea interesa și
Bucureştenii pot vedea cu ajutorul unei hărţi digitale cât de verde este zona în care trăiesc
Bucureştenii pot vedea cu ajutorul unei hărţi digitale cât de verde este zona în care trăiesc
Bucureştenii pot verifica acum, cu ajutorul unei hărţi on-line, în ce măsură zona în care trăiesc respectă regula 3-30-300. ...
BMW a prezentat pentru prima dată un concept-car în România
BMW a prezentat pentru prima dată un concept-car în România
Reprezentanța BMW în România a prezentat pentru prima dată un vehicul concept al mărcii la un eveniment organizat în ...
HiSky zboară pe profit. Compania care a luat locul Blue Air a realizat afaceri de peste 170 de milioane de euro în 2023
HiSky zboară pe profit. Compania care a luat locul Blue Air a realizat afaceri de peste 170 de milioane de euro în 2023
Compania aeriană HiSky, fondată de Iulian Scorpan, fost director al Air Moldova, a realizat anul trecut afaceri de 856 ...
Taxe vamale suplimentare de 45% la importurile de mașini electrice produse în China. UE va vota săptămâna viitoare
Taxe vamale suplimentare de 45% la importurile de mașini electrice produse în China. UE va vota săptămâna viitoare
Uniunea Europeană va vota, în 4 octombrie, dacă va impune taxele vamale suplimentare de 45% la importurile de vehicule ...