„Banca nu are obligația legală de a acoperi pierderile clienților, dar considerăm că avem obligația de a evalua orice factori și proceduri interne care ar fi putut influența apariția incidentului. Vom trata orice obligație morală în sensul despăgubirii clienților în mod responsabil și echilibrat cu ajutorul organelor acreditate. În urma incidentului, facem o revizuire completă a standardelor de securitate și procedurilor aferente în cadrul tuturor locațiilor unde oferim acest serviciu”, se arată într-o poziție transmisă de Cezar Vasile Marin, specialist în relații publice al BCR.
Reprezentantul BCR reamintește faptul că serviciul de închiriere a casetelor de valori este oferit fără a solicita clienților declararea conținutului acestora. Clienții sunt singurii care cunosc ce conțin casetele de valori proprii, iar în momentul deschiderii efective a acestora nu sunt însoțiți de personalul băncii.
Pe de altă parte, reprezentantul instituției bancare dă asigurări că siguranța serviciilor oferite clienților este pe primul loc, iar toleranța față de astfel de incidente este zero. „Specialiștii băncii colaborează intens cu poliția și au pus la dispoziția anchetatorilor toate probele materiale și înregistrările electronice, pentru stabilirea adevărului. Așteptam finalizarea anchetei, până în acest moment neexistând nicio dovadă despre implicarea unor angajați ai băncii în incidentele reclamate”, se mai precizează în comunicat.
Polițiștii au întocmit un cerc de suspecți în cazul reclamațiilor de furt din cutiile de valori de la o agenție bancară din Pitești, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, comisarul șef Dănuț Dinu.
„Există un cerc de suspecți, ancheta este în desfășurare. Cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.
Opt persoane au sesizat autoritățile, până marți, despre dispariția unor sume de bani sau a altor obiecte prețioase depuse în cutiile de valori, prejudiciul total reclamat depășind un milion de euro, conform aceleiași surse.
Prima sesizare a fost făcută în data de 25 octombrie, iar alte trei au fost depuse în cursul zilei de luni, când reclamanții și-au verificat cutiile de valori, ca urmare a mediatizării primului caz. Ultimele patru reclamații au fost înregistrate în cursul zilei de marți.
Persoanele care au formulat sesizările susțin că le-au dispărut mari cantități de bijuterii și sume importante de bani, cea mai mare pagubă fiind de 400.000 de euro.