Compania Air Connect va realiza două zboruri săptămânale pe ruta București – Baia Mare începând din 27 martie

Două zboruri pe ruta Bucureşti - Baia Mare - Bucureşti vor fi operate săptămânal de compania aeriană Air Connect, acesta fiind al treilea operator care deserveşte Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM).
AGERPRES - lun, 13 mart. 2023, 21:24
Compania Air Connect va realiza două zboruri săptămânale pe ruta București - Baia Mare începând din 27 martie

Lansarea rutei a fost anunţată luni, în prezenţa autorităţilor locale, reprezentanţilor mediului de afaceri şi ai agenţiilor de turism locale, relatează Agerpres.

„Am avut azi plăcerea de a fi prezent la evenimentul de lansare a unei noi companii, Air Connect, care va opera din această lună cursele regulate Baia Mare – Bucureşti de pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Un partener care oferă opţiuni de călătorie extinse pasagerilor care îşi doresc să ajungă în timp cât mai scurt şi în siguranţă la destinaţie. Prezenţa unei noi companii pe piaţa aeronautică va duce cu siguranţă la un raport corect calitate-preţ, pasagerii având oportunitatea să opteze pentru operatorul dorit”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Radu Trufan.

Conform AIM, pe 27 martie va fi lansată, oficial, noua cursă spre Bucureşti de pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Aceasta va fi operată cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, luni şi vineri. Biletele s-au pus în vânzare încă de la finalul lunii februarie.

„Activitatea pe aerogara noastră sporeşte simţitor. Astfel, în luna ianuarie a acestui an, 4.000 de pasageri au tranzitat aeroportul, înregistrându-se o creştere importantă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au zburat doar 2.348 de pasageri”, au precizat reprezentanţii aeroportului.

De asemenea, anul acesta aduce trei noi destinaţii externe, Roma şi München, cu câte două curse săptămânal, plus reluarea cursei de Londra, de asemenea cu o frecvenţă de două ori pe săptămână.

Tot în anul 2023 se mai doreşte achiziţionarea unor echipamente de securitate şi utilaje pentru creşterea siguranţei pasagerilor, amenajarea drumului perimetral al aeroportului, terminal nou de pasageri – finalizare procedură de licitaţie – demarare proiectare şi execuţie, amenajare zonă de acces şi control.

Totodată, administraţia aeroportului mai intenţionează accesarea de fonduri europene pentru panouri fotovoltaice, investiţie care va reduce costurile cu energia electrică la aeroportul situat în localitatea Tăuţii-Măgherăuş.

Pe AIM mai operează Tarom şi HiSky, companii de curse charter, zboruri business şi medicale.

Te-ar mai putea interesa și
149.000 de contribuabili s-au înscris pentru a beneficia de aministia fiscală
149.000 de contribuabili s-au înscris pentru a beneficia de aministia fiscală
Peste 149.000 de contribuabili au notificat intenţia de a beneficia de amnistia fiscală până la data de 19 noiembrie, majoritatea persoane fizice, potrivit unui comunicat al Guvernului....
Producătorul european de baterii pentru mașini electrice Northvolt a solicitat intrarea în faliment
Producătorul european de baterii pentru mașini electrice Northvolt a solicitat intrarea în faliment
Northvolt, producătorul suedez de celule de baterii pentru vehicule electrice, a anunțat că și-a înaintat cererea de ...
Mercedes-Benz plănuiește să reducă costurile cu câteva miliarde de euro pe an
Mercedes-Benz plănuiește să reducă costurile cu câteva miliarde de euro pe an
Mercedes-Benz intenţionează în următorii ani să reducă costurile cu câteva miliarde de euro pe an, a anunţat joi ...
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă ...