În luna octombrie, BNR a înregistrat intrări la rezerve de 2,2 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din: tragerea primei tranşe de 700 milioane euro din împrumutul contractat de la Banca Mondială în anul 2012, redeschiderea emisiunii de euroobligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice, cu scadenţa în anul 2020, în valoare nominală de 500 milioane euro, precum și cea rezultată din emisiunea de obligaţiuni în valută pe piaţa internă în valoare nominală de 150 milioane euro) şi altele.
În acelaşi timp, au fost consemnate ieşiri de 722 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,25 miliarde euro.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31octombrie 2013 au fost de 37,81 miliarde euro, faţă de 36,38 miliarde euro la 30 septembrie 2013.
Plăţile scadente în luna noiembrie 2013 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 2,5 miliarde euro.