Candidaturile trebuie să includă o scrisoare de intenţie însoţită de un CV detaliat.
„Candidatura dvs. va fi tratată cu maximă confidenţialitate. Vor fi contactaţi numai candidaţii care corespund cerinţelor postului”, se spune în anunţ.
Persoane interesate pentru postul de CEO trebuie să aibă, printre altele, experienţă într-o poziţie de top-management la o companie de transport aerian de minim 10 ani şi cunoştiinţe aprofundate despre industria aviaţiei comerciale, riscuri asociate şi modalităţi de minimizare a acestora.
Remuneraţia va fi în concordanţă cu prevederile OUG 51/2003, prin care Guvernul a limitat salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de şase ori salariul mediu brut în ramura respectivă.
Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira în luna noiembrie a acestui an, după ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte între acesta şi administratori.
Citeste si: AGA TAROM ar putea avea loc săptămâna viitoare, la convocarea Ministerului Transporturilor
Heinzmann, cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, a anunţat în iunie că a semnat un document la solicitarea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, care prevede printre altele că durata mandatului său a fost redusă de la patru ani la un an. În replică, şeful CA, Dan Pascariu, afirma la vremea respectivă că există mai multe nemulţumiri la adresa activităţii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.
CA-ul Tarom a hotărât în luna iunie să îl numească pe Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv.
La finele lunii septembrie, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, declara că mandatul lui Heinzmann se va încheia pe 19 noiembrie, după ce belgianul anunţase anterior că îşi doreşte să-şi continue activitatea în cadrul companiei aeriene şi după această dată.
Demetriade a demisionat săptămâna trecută, surse apropiate situaţie declarând că Dan Pascariu urma să fie revocat din poziţia de preşedinte CA într-o AGA programată la 22 octombrie.
Ministrul Transporturilor a declarat că dacă AGA va decide ca Heinzmann să îşi continue mandatul, atunci acest lucru se va întâmpla, în condiţiile în care CEO-ul are un contract de management şi de mandat, precum şi un plan de management pe care trebuie să îl implementeze.
Citeste si: Mănescu: Săptămâna viitoare se decide dacă Heinzmann rămâne la conducerea Tarom
„Pentru ca domnul Heinzmann să poată implementa acest plan de management, trebuie să aibă suportul CA. Nu se poate ca managerul să tragă într-o direcţie şi Consiliul de Administraţie în altă direcţie. Este împotriva firii şi cineva trebuie să facă un compromis”, a spus Mănescu, la vremea respectivă.
AGA a fost însă anulată din cauza neprezentării SIF Muntenia, acţionar minoritar al companiei aeriene.
Ministrul Transporturilor a declarat ulterior că numirea a doi noi administratori şi prelungirea mandatului de director executiv al lui Heinzmann vor fi discutate într-o şedinţă a Consiliul de Administraţie. Şedinţa a avut loc, însă administratorii nu au luat o decizie privind prelungirea mandatului lui Heinzmann, care expiră la 19 noiembrie.