PMB a primit oferte pentru 11 din 15 loturi la licitația pentru reabilitarea a 50 km de linii de tramvai. LISTA ofertanților UPDATE

Astăzi se deschid ofertele depuse de câteva mari consorții în construcții la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru modernizarea a 50 de kilometri de linii de tramvai, a anunțat miercuri viceprimarul Stelian Bujduveanu. Pentru patru din cele 15 loturi a fost anulată procedura. Printre companiile care au depus oferte pentru celelalte 11 loturi se numără: Porr, Swietelsky, Tancrad și Construcții Erbașu.
Ion Dobreanu - mie, 22 mart. 2023, 14:40
PMB a primit oferte pentru 11 din 15 loturi la licitația pentru reabilitarea a 50 km de linii de tramvai. LISTA ofertanților UPDATE

UPDATE 17:55

Ofertele depuse până la termenul – limită de miercuri, 22 martie, provin de la:

1. URBAN PROFILE GRELE SRL,Loturile:14,

2. MARI-VILA COM,Loturile:10, 14, 8, 9,

3. PORR CONSTRUCT,Loturile:11, 16,

4. Swietelsky Constructii Feroviare (Leader),Swietelsky AG,Loturile:11, 16,

5. Asocierea TANCRAD (Leader),CONSTRUCTII ERBASU,Loturile:6,

6. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU (Leader),TANCRAD,Loturile:12,

7. Asocierea CONSTRUCTII ERBASU (Leader),TANCRAD,Loturile:7,

8. Asocierea Bedamiro Holding Parcari Construct (Leader),EURO CONSTRUCT TRADING 98,ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA,SC PROIECT CONSULT SRL,Loturile:5,

9. Asocierea TANCRAD (Leader),CONSTRUCTII ERBASU,Loturile:4,

UPDATE 17:40

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat la rândul său că s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai care leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate.

„Am primit oferte pentru 11 din cele 15 loturi. Lucrările de reabilitare au ca termen de realizare 6 luni pentru proiectare și 12 luni de execuție pentru fiecare lot în parte”, a detaliat edilul – șef.

Proiectul reabilitării șinelor de tramvai este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde de lei.

„Modernizarea infrastructurii de transport public este o prioritate pentru mine, iar anul acesta vom continua investițiile în acest domeniu”, a mai spus Nicușor Dan.

UPDATE 15:05

Au fost deschise ofertele la licitația pentru cele 15 loturi de reabilitare linii de tramvai, organizată de Primăria Municipiului București (PMB).

Pentru 4 din cele 15 loturi, procedura a fost anulată din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Mai exact, este vorba despre loturile 1, 2, 13 și 15.

Puteți consulta aici lista celor 15 loturi, așa cum apare în SEAP.

Știrea inițială

„Continuăm investițiile în modernizarea infrastructurii de transport public și în acest an. Peste 2 miliarde de lei sunt alocate pentru lucrări de modernizare a șinelor de tramvai, iar alte 300 milioane de lei au fost deja alocate STB pentru lucrări de modernizare a flotei de transport”, a transmis Bujduveanu.

Potrivit lui, distinct de acest proiect de investiții, STB va începe lucrările de modernizare a liniei 5, pe Bd. Barbu Văcărescu, tronsonul cuprins între Bd Aerogării și Șoseaua Ștefan cel Mare.

„După desemnarea câștigătorilor vor începe lucrările de proiectare (șase luni) iar apoi execuția (maxim 12 luni). Proiectul de investiții este împărțit în 15 loturi și va rezolva probleme din zone precum Lizeanu, Bd. Barbu Văcărescu, Calea Călărași și Bd. Pache Protopopescu”, a detaliat viceprimarul.

Acesta a subliniat că pe tronsoane modernizate vor circula numai tramvaie noi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit lui Bujduveanu, cele 15 proiecte (+ 1 proiect reabilitare linia 5) sunt:
Proiect 1: Liniile 40, 27, 19, 36, 23 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe B-dul Theodor Pallady, B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Basarabia, Calea Călărași, B-dul Corneliu Coposu inclusiv Bucla Complex Titan (18 km).
Proiectul 2: Linia 55 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe B-dul Pache Protopopescu și Strada Traian (1,9 km).
Proiect 3: Liniile 24, 45 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe arterele Sfântul Constantin, Strada Ionel Perlea, Strada Grigore Cobălcescu și traseul de pe B-dul Bucureștii Noi, B-dul Gloriei, inclusiv cap terminal Str. Piatra Morii și Bucla Cișmigiu.
Proiect 4: Linia 16, 5 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe arterele Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Lizeanu și Intrarea Vagonului.
Proiect 5: Liniile 16, 36 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe B-dul Dimitrie Pompeiu, Șoseaua Petricani, B-dul Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii și Strada Turmelor.
Proiect 6, STB: Linia 5 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan cel Mare la Pod Băneasa.
Proiect 7: Liniile 44, 45 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe B-dul I. Ghe. Duca, str. Al. I. Cuza, Calea Griviței și B-dul Dinicu Golescu.
Proiect 8: Liniile 23, 27 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe B-dul Mărășești între B-dul Dimitrie Cantemir și Str. 11 Iunie.
Proiect 9: Linia 36 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe B-dul Chișinău.
Proiect 10: Linia 36 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe Bulevardul Basarabiei, de la intersecția cu B-dul 1 Decembrie 1918 până la cap terminal Republica.
Proiect 11: Linia 3 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe B-dul Expoziției, Str. Aviator Popișteanu, Strada Puțul lui Crăciun, Strada Dornei și Strada Clăbucet.
Proiect 12: Linie pentru deviere traseu – Reabilitare cale de rulare tramvai – bucla Gara de Est pe arterele B-dul Gării Obor, B-dul Ferdinand (între Gara Obor și Șos. Pantelimon), Șos. Pantelimon, Str. Baicului.
Proiect 13: Linia 14 – Reabilitare cale de rulare tramvai pe Bulevardul Ferdinand, între Șoseaua Mihai Bravu și Strada Traian (0,69 km).
Proiect 14: Linie tehnologică – Modernizare linia acces depou Titan pe str. Nicolae Teclu.
Proiect 15: Modernizare linie de avarie pe Str. Dristorului, între B-dul Camil Ressu și str. Baba Novac. Linie tehnologică (0,22 km).

Proiect 16: (Reînființare traseu) – Reabilitare sistem rutier pe B-dul Timișoara, între Str. Valea Cascadelor și terminal CET Vest.

Valoarea lucrărilor pentru cele 15 loturi este de: 1,9 miliarde lei, fără TVA

Valoarea lucrărilor pentru linia 5: 154 milioane lei, fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Al 100-lea tramvai Imperio, ultimul din contractul cu Astra Vagoane, va ajunge zilele acestea în Capitală
Al 100-lea tramvai Imperio, ultimul din contractul cu Astra Vagoane, va ajunge zilele acestea în Capitală
Astra Vagoane va livra în următoarele zile și ultimul din cele 100 de tramvaie Imperio cumpărate de Primăria Capitalei î jurma unui contract în valoare de 840,88 de milioane de lei, a anunțat......
Report la Loto 6/49 la categoria I de 6,65 milioane de euro, la tragerile de duminică. La Noroc, reportul depăşeşte 2,02 milioane de euro
Report la Loto 6/49 la categoria I de 6,65 milioane de euro, la tragerile de duminică. La Noroc, reportul depăşeşte 2,02 ...
Noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc vor avea loc duminică, după ce la tragerile ...
Incendiu major la o fabrică care produce componente iPhone din India. Distribuția ar putea fi perturbată
Incendiu major la o fabrică care produce componente iPhone din India. Distribuția ar putea fi perturbată
Un incendiu major a întrerupt sâmbătă producția la o fabrică Tata Electronics din sudul Indiei unde Apple produce iPhone, ...
Second hand, noul trend pentru smartphone-uri. Piața, dominată de Apple și Samsung, a depășit 72 miliarde dolari. Ce arată cifrele din 2023
Second hand, noul trend pentru smartphone-uri. Piața, dominată de Apple și Samsung, a depășit 72 miliarde dolari. Ce ...
În ultimii ani, tot mai mulți oameni se îndreaptă spre telefoane second-hand datorită prețurilor mai accesibile și ...