Acţiunile operatorului platformei de mesagerie online vor avea un preţ cuprins între 23 şi 25 de dolari pe unitate, în loc de intervalul stabilit iniţial, de 17-20 de dolari. Noul interval de preţ conferă ofertei Twitter o valoare de până la 17,4 miliarde de dolari, în baza a 694 de milioane de acţiuni, care includ şi titlurile restricţionate şi opţiunile.
Twitter va obţine până la 2 miliarde de dolari prin vânzarea a maxim 80,4 milioane de titluri, respectiv aproximativ 13% din companie. Iniţial, Twitter oferă 70 de milioane de acţiuni, dar băncile pot exercita opţiunea de a prelua alte 10,5 milioane de acţiuni.
Vânzarea de acţiuni la bursă, aşteptată spre sfârşitul acestei săptămâni, va fi cea mai mare din sectorul tehnologiei după ce Facebook s-a listat la bursă anul trecut şi se anticipează că va declanşa un nou val de listări ale companiilor de profil.
Compania cu sediul în San Francisco a anunţat luna trecută un interval de preţ precaut al acţiunilor pentru a evita creşterea exagerată a acestora, cu care s-a confruntat Facebook. Analiştii se aşteptau însă ca Twitter să majoreze preţul ţintă al acţiunilor, datorită interesului mare al investitorilor.
Goldman Sachs va câştiga până la 25 de milioane de dolari ca aranjor principal al ofertei publice a Twitter. Surse apropiate situaţiei au declarat că băncile implicate în tranzacţie vor încasa comisioane de 3,25%, respectiv 65 de milioane de dolari, din suma atrasă de Twitter, din care 38,5% va reveni Goldman Sachs.
Un analist la Pivotal Research, Brian Wieser, a stabilit un preţ ţinta al titlurilor Twitter de 29 de dolari pe unitate, cu rating „cumpără”.
Robert Peck, analist la SunTrust Robinson Humphrey, a stabilit un preţ ţintă al acţiunilor de 50 de dolari pe unitate.
Noul interval de preţ anunţat de Twitter este mai apropiat de preţurile cele mai recente de pe piaţa secundară, de 26-28 dolari pe unitate, care au fost îngheţate în urma anunţului ofertei publice iniţiale, din septembrie.
În primele nouă luni ale acestui an, pierderile Twitter au crescut la 133,8 milioane de dolari, de la 70,7 milioane de dolari în urmă cu un an. Veniturile au avansat cu 106%, la 422,2 milioane de dolari.
La o valoare a ofertei publice de 17,4 miliarde de dolari, cofondatorul Evan Williams ar avea o participaţie de până la 2 miliarde de dolari, iar Jack Dorsey şi Biz Stone, cu deţineri de sub 5%, vor avea acţiuni în valoare de sub 870 milioane de dolari.
Rizvi Traverse, un grup de investiţii care este cel mai mare acţionar al Twitter, ar avea o participaţie în valoare de până la 3 miliarde de dolari, iar deţinerea de 10,5% a JPMorgan Chase ar fi de 1,83 miliarde de dolari.