Top constructori autostrăzi: UMB, WeBuild și asocierea Coni – Trace au avut cele mai mari progrese în februarie

Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, a înregistrat și în februarie cele mai mari progrese în cadrul marilor proiecte de infrastructură rutieră din România. În topul pe luna trecută urmează italienii de la WeBuild și asocierea româno - bulgară Coni - Trace.
Anemona Andone - mie, 29 mart. 2023, 21:59
Top constructori autostrăzi: UMB, WeBuild și asocierea Coni - Trace au avut cele mai mari progrese în februarie

Cel mai puternic constructor român de autostrăzi domină și în februarie topul firmelor de profil în funcție de progresele din șantier. Astfel, grupul UMB a avut un avans de 6,5 puncte procentuale pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Pe acest contract, lucrările au depășit stadiul de 15%.

Tot firmele lui Dorinel Umbrărescu au avut luna trecută un prim progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Buzău – Vadu Pașii din Autostrada Buzău – Focșani (A7).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avans de 5 puncte procentuale au înregistrat și italienii de la WeBuild la mega – podul de la Brăila, unde luna aceasta a început așternerea primului strat de asfalt. Lucrările la cel mai complex proiect de infrastructură rutieră din perioada post-decembristă au ajuns la un stadiu de 90% în februarie.

Mai departe, asocierea româno – bulgară Coni – Trace a avut un progres de 4,6 puncte procentuale pe lotul 2 Mizil – Pietroasele/Stâlpu din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Lucrările pe primul lot intrat în execuție din A7 au ajuns la un grad de execuție de 12,50%.

Grupul lui Dorinel Umbrărescu revine în clasament cu un avans de 4 puncte procentuale pe lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord din Autostrada Buzău – Focșani (A7). Lucrările pe primul lot din A7 început de UMB au ajuns la un stadiu de 5%. De altfel, pasionații de infrastructură pariază că acest lot, pe care l-au botezat „cocoașa de la Focșani”, va fi primul inaugurat din cele 10 de pe A7 câștigate de UMB, de la Buzău la Pașcani.

Tot cu 4 puncte procentuale a avansat grupul UMB și pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). Luna trecută, gradul de execuție pe acest lot al A0 a ajuns la 37%.

Clasamentul continuă tot cu UMB, care a raportat un prim avans de 3 puncte procentuale pe lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat din Autostrada Buzău – Focșani (A7).

Un progres de 3 puncte procentuale au înregistrat și turcii de la Nurol pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3). Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 71% pe acest lot pe care pasionații de infrastructură pariază că va fi primul inaugurat din 2023.

În top urmează turcii de la Alsim Alarko, cu un avans de 2,65 puncte procentuale pe lotul 1 Glina – Vidra din Autostrada Bucureștiului (A0). Lucrările pe acest lot din secțiunea sudică a A0 au depășit luna trecută procentul de 58%.

Pe următoarea poziție se află asocierea Pizzarotti – Retter, cu un progres de 1,3 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Al doilea lot intrat în execuție din A7 este realizat în proporție de 6,5%, potrivit datelor aferente lunii februarie.

Italienii de la WeBuild revin în top cu un avans de 1,14 puncte procentuale pe secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești (A1). Astfel, pe lotul dintre Curtea de Argeș și Pitești a fost depășit gradul de execuție de 26%.

UMB apare din nou în clasament, cu un progres de 1 punct procentual pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), programat pentru inaugurare în 2023. Acest tronson este realizat în proporție de 63%.

Tot cu 1 punct procentual au avansat și austriecii de la Strabag pe drumul ce va conecta Centura Oradea cu A3 la Biharia. Stadiul fizic al lucrărilor se apropie aici de 43%.

Pe restul șantierelor monitorizate fie au fost raportate progrese mai mici de 1 punct procentual, fie nu s-a înregistrat niciun avans.

 

FOTO – VIDEO: A7 Buzău – Vadu Pașii, constructor – UMB (sursa: YouTube Raducu P Drum)

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că, în cursul zilei de joi, va pleca într-o vizită în Ungaria, în capitala Budapesta urmând să aibă loc "o reuniune decisivă" pe tema intrării......
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
Deficitul comercial al României cu Polonia a ajuns la 4 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut, în condiţiile în ...
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Guvernul va aproba strategia energetică a României pentru perioada 2025 - 2035, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu, ...
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
În urma recentelor îmbunătăţiri ale ratingului Greciei de către agenţiile de evaluare financiară şi a realizării ...