Termenul pentru ofertele de consultanţă la Romtelecom a fost prelungit până la 21 noiembrie

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a prelungit cu 14 zile, până pe 21 noiembrie, la solicitarea potenţialilor investitori, perioada în care pot fi depuse ofertele pentru furnizarea de servicii de consultanţă în vederea vânzării participaţiei deţinută de stat la Romtelecom.
Economica.net - mar, 05 nov. 2013, 14:38
Termenul pentru ofertele de consultanţă la Romtelecom a fost prelungit până la 21 noiembrie

„Anunțul a fost publicat în data de 7 octombrie pe site-ul MSI, în presa de specialitate internațională și românească, termenul iniţial fiind 7 noiembrie. Termenul limită de depunere şi deschidere a ofertelor a fost prelungit până la data de 21 noiembrie, la solicitarea potenţialilor ofertanţi, în vederea finalizarii elaborarii ofertelor si a organizarii unor consultări interne aprofundate cu toţi factorii de decizie implicaţi. Data deschiderii ofertelor a fost, de asemenea, decalată, urmând a avea loc pe 21 noiembrie 2013, ora 14:00, la sediul MSI, iar termenul în care pot fi solicitate clarificări a fost prelungit până pe 14 noiembrie 2013, ora 17:00”, se arată într-un comunicat al MSI remis MEDIAFAX.

Celelalte condiţii din anunţul de participare rămân neschimbate.

Firmele intersate trebuie să dovedească că au participat în ultimii 10 ani în calitate de consultant în cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifră de afaceri de cel puţin 2,5 miliarde de lei sau au finalizat un contract de consultanţă cu o valoare de cel puţin 1,3 miliarde de lei la companii de stat.

O altă cerinţă este ca ofertanţii să fi participat în ultimii 5 ani în calitate de consultant în investiţii financiare pe piaţa de capital sau vânzări de pachete de acţiuni cumulate în mediul privat în valoare de cel puţin 500 milioane de lei.

Criteriile de selectare sunt alternative şi, în cazul unui consorţiu/asociere, autoritatea contractantă solicită îndeplinirea oricăruia din aceste criterii de către cel puţin un membru al asocierii/consorţiului.

„Viitorii ofertanţi trebuie să dovedească că în ultimii trei ani au realizat o cifră medie de afaceri de minim un miliard de lei. În cazul unui consorţiu/asociere, se solicită îndeplinirea acestui criteriu de către cel puţin un membru al asocierii/consorţiului. De asemenea, viitorii ofertanţi trebuie să nu fi avut, în ultimii trei ani, contracte de consultanţă încheiate cu Romtelecom, Cosmote România şi Hellenic Telecommunications Organization (OTE)„, se mai spune în anunţ.

Documentaţia licitaţiei costă 10.000 de euro.

Atribuţiile consultantului vor consta în acordarea de asistenţă specializată pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor şi efectuarea tuturor proceselor a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (divizări, fuziuni, conversie etc.), elaborarea strategiei de privatizare şi propunerea metodei de privatizare, se mai spune în comunicat.

Participanţii la procedura de selecţie sunt obligaţi să depună o garanţie de participare de 2,3 milioane de lei.

Statul a mai încercat să privatizeze Romtelecom şi în 2005 şi în 2008, dar ambele iniţiative au eşuat.

Pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen de telecomunicaţii OTE, care deţine 54,01% din capital din anul 2001.

OTE a devenit acţionar la Romtelecom în 1998, când a preluat 35% capitalul social al companiei şi a primit dreptul de uzufruct pentru încă 16% din acţiuni pentru 675 milioane de dolari. Grupul elen a devenit acţionar majoritar la operatorul român în 2003, sporindu-şi participaţia la 54,01% din capital, contra sumei de 273 milioane de dolari.

Romtelecom este acţionar la Cosmote România, al treilea operator local de telefonie mobilă, cu o participaţie de 30%, şi la NextGen Communications, o companie care activează pe piaţa telecom din 2008, unde deţine toate acţiunile.

NextGen furnizeză servicii de internet, televiziune prin cablu şi telefonie fixă în peste 120 de localităţi urbane şi rurale.

Datele ministerului privind situaţia financiară a Romtelecom în ultimii trei ani relevă că în 2010 a fost înregistrată o pierdere de 232,02 milioane de lei la o cifră de afaceri de 3,02 miliarde de lei.

În 2011, pierderea companiei a urcat la la 884,64 milioane de lei la o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de lei, în timp ce în 2012 a fost înregistrat un profit de 312,63 milioane de lei la o cifră de afaceri de 2,73 miliarde de lei.

La finele anului 2012, Romtelecom avea 6.850 de salariaţi.

Principalii concurenţi ai companiei sunt RCS&RDS şi UPC România.

Te-ar mai putea interesa și
Mediul de afaceri face apel la menținerea României pe traiectoria pro-europeană și trans-atlantică
Mediul de afaceri face apel la menținerea României pe traiectoria pro-europeană și trans-atlantică
Mai multe organizații patronale au transmis astăzi un apel, cu titlul "România, sens unic spre viitor, via UE, NATO și OCDE", în care cer mediului politic menținerea țării noastre pe......
Volodimir Zelenski a aprobat bugetul Ucrainei pentru anul 2025, din care cheltuielile pentru apărare reprezintă 60%
Volodimir Zelenski a aprobat bugetul Ucrainei pentru anul 2025, din care cheltuielile pentru apărare reprezintă 60%
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi legea bugetului naţional pentru 2025, din care puţin peste 50 de ...
Bulgaria se alătură Acordului multilateral referitor la schimbul automat de informaţii cu privire la cadrul de raportare al criptoactivelor
Bulgaria se alătură Acordului multilateral referitor la schimbul automat de informaţii cu privire la cadrul de raportare ...
Cu prilejul celei de a 17-a reuniuni plenare a forumului global al OCDE cu privire la transparenţă şi schimb de informaţii ...
“O familie medie din România are 3-4 abonamente la servicii de streaming, dar nu vrem să simțim prețul energiei electrice” – Corneliu Bodea
“O familie medie din România are 3-4 abonamente la servicii de streaming, dar nu vrem să simțim prețul energiei electrice” ...
Corneliu Bodea, fondatorul grupului Adrem și președintele Centrului Român al Energiei (CRE), spune că ar trebui ca clienții ...