Cheltuielile de capital
Cheltuielile de capital la nivel mondial pentru companiile analizate s-au ridicat la 541 miliarde de USD în 2012. Creşterea puternică a cheltuielilor cu explorarea şi dezvoltarea a fost, într-o oarecare măsură, compensată prin scăderea costurilor de achiziţie a proprietăţilor imobiliare. Combinat, cheltuielile cu explorarea şi dezvoltarea au crescut cu 20% în 2012 şi cu 48%, în perioada 2008-2012. Creşterea cheltuielilor în 2012 s-a putut observa în toate regiunile geografice cuprinse în studiu, dar nivelul reinvestiţiilor în operaţiuni de petrol şi gaze a variat destul de mult între regiuni în perioada celor 5 ani analizaţi.
Rezervele de petrol
La nivel mondial, rezervele de petrol la sfârşitul anului 2012 pentru companiile analizate erau cu 3% mai mari, Canada şi S.U.A. raportând cele mai mari creşteri. După scăderea înregistrată în 2011, producţia mondială de petrol a crescut cu 2% în 2012, în toate regiunile, cu excepţia Europei. Producţia de petrol în Europa a scăzut, pe fondul unor cheltuieli de capital care nu au fost suficiente pentru a menţine baza rezervelor. Astfel, rata de înlocuire a producţiei a fost puternică în ultimii ani, cu o rată a descoperirilor de zăcăminte şi dezvoltare de 148% în 2012 şi cu o medie de 122% pentru ultimii cinci ani.
Rezervele de gaz
Rezervele de gaz au scăzut cu 2% în 2012 la nivel mondial. Rezervele adiţionale de 64,8 Tcf au fost raportate ca extensii şi descoperiri. Aceste rezerve noi au fost neutralizate într-o anumită măsură de revizuiri în scădere de 28,3 Tcf, cauzate în principal de scăderea preţului gazului în S.U.A. şi Canada. Producţia de gaz natural a crescut cu 3% în 2012, S.U.A. raportând cea mai mare creştere. Producţia de gaz în S.U.A. a crescut în ciuda micşorărilor temporare ale producţiei cauzate de preţurile mici, subliniind potenţialul de creştere a producţiei, în cazul în care preţurile vor creşte. Declinul în rezervele de gaz în 2012 a condus la o rată de înlocuire a producţiei de gaz prin descoperiri de zăcăminte şi dezvoltare de 84%. Media celor cinci ani (2008-2012) s-a păstrat la o rată robustă de 125%.
Despre studiu
Studiul Global oil and gas reserves are la bază analiza datelor privind rezervele de petrol şi gaze raportate anual de companii, precum şi date disponibile în rapoartele anuale ale US Securities şi Exchange Commission. Acest raport prezintă rezultatele globale şi regionale obţinute din activitatea de explorare şi producţie (E&P) de către 75 de companii pe o perioadă de cinci ani, cuprinsă între 2008 şi 2012. Rezultatele acestor companii sunt reprezentative pentru industria de exploatare şi producţie în întregul ei, excepţie făcând companiile petroliere de stat care nu-şi fac publice rezultatele financiare şi operaţionale şi ale căror performanţe pot cunoaşte variaţii semnificative.