Hyundai Ioniq 6, al doilea model al gamei care câștigă World Car of the Year

Ioniq 6 devine al doilea model complet electric produs de Hyundai premiat la World Car Awards, după Ioniq 5.
Robert Stan - Dum, 09 apr. 2023, 13:16
Hyundai Ioniq 6, al doilea model al gamei care câștigă World Car of the Year

Modelul Hyundai Ioniq 6 „Electrified Streamliner” a câștigat trei premii la ediția din acest an a World Car Awards: World Car of the Year, World Electric Vehicle și World Car Design of the Year. Rezultatele competiției au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la New York Internațional Auto Show.

Juriul – format din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări – a apreciat Ioniq 6 pentru designul aerodinamic și pentru autonomia 100% electrică, fiind selectat dintre trei modele finaliste, lansate în anul 2022. Aceasta este cea de-a două distincție consecutivă pentru Hyundai în cadrul World Car Awards după ce, anul trecut, Ioniq 5 a fost desemnat câștigător pentru aceleași trei categorii.

„Suntem încântați să primim pentru al doilea an consecutiv această prestigioasă distincție care reflectă talentul și efortul echipei Hyundai Motor Company de a aduce pe piață vehicule electrice precum Ioniq 6. Aceste premii consolidează angajamentul nostru de a deveni un lider global în mobilitatea electrificată și contribuie la accelerarea eforturilor Hyundai în calitate de furnizor de soluții inteligente de mobilitate”, a declarat Jaehoon Chang, președinte și CEO al Hyundai Motor Company.

Dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP, autovehiculul beneficiază de un sistem de încărcare ultra-rapid (infrastructura de 800 V permite încărcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 minute) și de un interior spațios.

Coeficientul aerodinamic de doar 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai și unul dintre cele mai reduse din industrie. Hyundai Ioniq 6 oferă, conform normelor WLTP, o autonomie de 614 km. În versiunea de echipare cu tracțiune 2WD și cu jante de 18 inchi, consumul de energie este de 13,9 kWh/100 km.

Pe lângă premiile cucerite de Ioniq 6, anul acesta titlul „World Car Person of the Year 2023” a fost obținut de către SangYup Lee – Executive Vice President, Head of Hyundai Global Design Center. Juriul i-a acordat această distincție pentru contribuția la dezvoltarea celor mai inovatoare autovehicule și concepte dezvăluite în 2022, inclusiv Hyundai Ioniq 6, noul Kona și N Vision 74.

În ultimele luni, Ioniq 6 a primit și alte distincții internaționale prestigioase precum „Saloon of the Year – în cadrul GQ Car Awards 2023, New Car of the Year – de la Le Guide de l’auto, dar și calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP, respectiv titlul „Best în Class” în cadrul categoriei Large Family Car.

Obiectivul Hyundai este de a lansa 17 modele electrice până în 2030 și de a maximiza vânzările anuale globale de autovehicule electrice până la 1,87 milioane de unități.

Citește și:
– Hyundai Ioniq 6: Autonomie de până la 614 km, încărcare ultrarapidă, vânzare înainte de finalul lui 2022

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...