„Important e să fie făcute așa cum trebuie. Din datele pe care le am de la colegii mei, în mai (va fi inaugurt – n.r.) Olteniței, în iunie cel de-al doilea”, a transmis ministrul Transporturilor.
Așadar, Pasajul Olteniței ar urma să fie inaugurat înainte de Pasajul Berceni, după cum anticipau și pasionații de infrastructură.
Pasajul Olteniței (Popești Leordeni) este cel mai mare de pe Centura Capitalei și este construit de o firmă din Italia.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în iunie 2019 contractul de Proiectare și execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190 „. Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169,5 milioane de lei fără TVA.
Pasajul Berceni este construit de o asociere condusă de compania bihoreană Trameco. Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu i-a cerut constructorului ca Pasajul Berceni să fie dat în trafic până cel târziu 15 iunie.
Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat în martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO S.A. – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 de milioane de lei fără TVA.
Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, amintim că au fost date în trafic Mogoșoaia și Domnești. Rămâne de văzut dacă pasajele Olteniței și Berceni vor fi inaugurate la termenele nou – anunțate. Contractul ce include Pasajul Cernica trebuie relicitat, după rezilierea cu fostul constructor, Tirrena Scavi.