Compania Isopan Est raportează o cifră de afaceri de 110 milioane de euro pentru anul 2022, în creștere cu 35%

Isopan Est, cel mai mare producător de panouri sandwich din România, anunță realizarea unei cifre de afaceri de 110 milioane de euro în 2022, an în care compania și-a consolidat statutul de lider al pieței locale atât prin cifrele realizate, cât și prin proiectele majore în care a fost implicată, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 25 apr. 2023, 18:59
Compania Isopan Est raportează o cifră de afaceri de 110 milioane de euro pentru anul 2022, în creștere cu 35%

Cifra de afaceri este cu 35% mai mare decât cea înregistrată în 2021, rezultat direct al implementării unei strategii de business coerente, adaptată contextului internațional complex, ce a avut repercusiuni majore și asupra pieței din România.

În cifre absolute, Isopan Est a produs 3,5 milioane de metri pătrați de panouri termoizolante, în creștere de la 3,17 milioane de metri pătrați din 2021. Din această cantitate, peste 2,1 milioane de metri pătrați de panouri au fost comercializați pe piața internă, reprezentând o creștere cu 19% față de anul 2021.

O analiză a pieței de profil din România, realizată de Neomar, a reconfirmat poziția de lider ocupată de Isopan pe toate segmentele. Compania are cea mai mare cotă de piață, de 22,8%, în ceea ce privește cantitatea de panouri produse, dar și ca valoare a vânzărilor. Isopan a avut vânzări de 49,1 milioane de euro în România anul trecut, reprezentând 21,2% din totalul pieței interne.

Pe segmentul exporturilor, Isopan este, de asemenea, liderul de piață, cu un total de 1,34 de milioane de metri pătrați de panouri produse și comercializate în țările din proximitatea României – Ungaria, Serbia, Slovacia, Republica Moldova, Bulgaria și Ucraina.

Raportul Neomar și analiza business-ului Isopan arată o tendință îmbucurătoare a pieței, care este din ce în ce mai interesată de calitate. Există o creștere a cererii din piață pentru panourile cu vată minerală și pentru panourile cu grosimi mai mari, semn că acest segment al construcțiilor se maturizează, iar clienții sunt mai atenți la materialele folosite. Reconfirmarea statutului de lider de piață, în contextul accentuării solicitării de materiale premium, subliniază încă o dată calitatea produselor livrate de Isopan Est.

”În ciuda contextului economic complex, atât la nivel intern, cât și internațional, rezultatele financiare din anul 2022 demonstrează că strategia de business pe care am adoptat-o a fost cea corectă. Am investit în cele mai importante resurse pe care le avem, echipa noastră, retenția personalului calificat fiind un element de bază al strategiei noastre. Mă bucur că cifrele ne arată că aceasta este calea potrivită.

Isopan Est este un etalon pe piața din România datorită produselor de calitate, dar și prin acțiunile și serviciile pe care le propunem și pe care le îmbunătățim constant, oferindu-le astfel clienților noștri pachete complete și complexe pentru realizarea proiectelor lor. Poziția de lider de piață, care ne bucură și ne responsabilizează, vine și cu asumarea unei evoluții continue, prin dezvoltarea de noi soluții inovatoare, conform cu trendurile globale. Faptul ca facem parte dintr-un grup de renume, cu peste 45 de ani de experiență în acest domeniu, ne ajută sa fim mereu cu un pas înainte. Vreau să subliniez faptul că, pentru noi, poziția aceasta de lider de piață înseamnă mai mult decât cifre absolute, înseamnă că pachetul complet de soluții pe care le oferim, precum și expertiza colegilor noștri, sunt tot mai apreciate de către clienți. Isopan Est este sinonim cu garanția calității unui proiect, din faza de ofertare și optimizare și până la finalizarea sa”, a declarat Toni Pera, director general Isopan Est.

Pentru următorii doi ani, Isopan Est a alocat un buget de investiții în valoare de 5 milioane de euro, sumă ce va fi utilizată pentru extinderea capacității unității existente și diversificarea producției.

Totodată, 2022 a fost pentru Isopan un an intens din punct de vedere al proiectelor mari de construcții, compania livrând produse de top și soluții optimizate, în linie cu strategia de business. Compania a lucrat pe proiecte majore, dintre care amintim: centrul logistic Lidl Cernica, centrele logistice Dedeman, eMAG Ungaria, Samsung Ungaria, extinderea centrului logistic Lidl din Sofia, centre logistice ale CTP, VGP, Jumbo Sibiu sau magazine ale rețelelor Leroy Merlin, Penny și Lidl.

Despre Isopan Est

Isopan Est, parte a grupului italian Isopan, este lider de piață în producția de panouri metalice termoizolante sau panouri sandwich. Isopan SpA are o experiență de 45 de ani în producția panourilor metalice termoizolante, iar în România grupul este prezent încă din 2007. Grupul Isopan are sediul în Verona și este prezent în Italia cu două unități de producție, la Frosinone și la Verona. Prezența extinsă pe teritoriu și o rețea consolidată de colaboratori comerciali ne permite să fim prezenți pe cele mai importante piețe din lume prin șase companii, aflate pe trei continente.

Isopan Est oferă soluții care îmbină funcționalitatea materialelor, sustenabilitatea procesului, siguranța utilizatorilor și eficiența energetică a clădirilor – fie că este vorba de clădiri noi sau de clădiri recalificate energetic pieței din România și din țările vecine.

Panourile tip sandwich fabricate de Isopan contribuie la obținerea creditelor necesare pentru certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) si LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), standardul cel mai folosit la nivel mondial pentru certificarea sustenabilității clădirilor.

Aproximativ jumătate din producția Isopan Est este folosită în România, în timp ce cealaltă jumătate din producție este direcționată către proiecte dezvoltate în Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Bosnia, Muntenegru, Slovacia, Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
ASF: Volumul total al subscrierilor de pe piața asigurărilor din România a ajuns la 16,9 miliarde de lei în primele nouă luni din 2024
ASF: Volumul total al subscrierilor de pe piața asigurărilor din România a ajuns la 16,9 miliarde de lei în primele nouă ...
Volumul total al activităţii de subscriere pe piaţa asigurărilor s-a situat la valoarea de 16,9 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului 2024, din care 81% reprezintă prime brute......
Grup Șerban Holding a primit o finanțare sindicalizată de 73 de milioane de euro de la un grup de trei bănci din România
Grup Șerban Holding a primit o finanțare sindicalizată de 73 de milioane de euro de la un grup de trei bănci din România
Grup Șerban Holding și subsidiarele au primit un credit sindicalizat în valoare de 73 de milioane de euro pentru refinanțarea ...
Călătoria cu metroul se scumpește masiv de la 1 ianuarie. Cât vor costa cartelele cu 2 și 10 călătorii
Călătoria cu metroul se scumpește masiv de la 1 ianuarie. Cât vor costa cartelele cu 2 și 10 călătorii
Metrorex propune majorarea tarifelor de călătorie cu metroul, începând de la 1 ianuarie 2025, tariful pentru o călătorie ...
„Autostrada Litoralului”: 11 oferte au fost depuse pentru construirea Alternativei Techirghiol. Va include pod peste canalul Dunăre – Marea Neagră
„Autostrada Litoralului”: 11 oferte au fost depuse pentru construirea Alternativei Techirghiol. Va include pod ...
Contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (30,59 km) are 11 oferte, anunță marți Cristian Pistol, directorul ...