Alexandru Stoinea este noul General Manager al ASBIS România

ASBIS România anunță că Alexandru Stoinea a preluat începând din această lunăfuncția de General Manager al companiei, fiind promovat după ce a fost timp de trei ani șeful diviziei consumer.
Ion Dobreanu - mie, 03 mai 2023, 17:05
Alexandru Stoinea este noul General Manager al ASBIS România

Stoinea s-a alăturat subsidiarei din România a ASBISc Enterprises Plc în 2020, chiar înainte de declanșarea pandemiei, preluând nou înființata divizie consumer cu obiective clare de creștere rapidă. Într-un context de piață foarte neobișnuit, care necesita ajustări rapide, portofoliul brand-urilor lansate și administrate de divizia sa a crescut de la trei la începutul anului 2020, la 19 în prezent.

Printre brand-urile noi aduse în portofoliu și lansate pe piață se numără Bang&Olufsen, SteelSeries, Midea, Loewe, Razer. Mărcile proprii ale ASBISc: Canyon, Prestigio, Aeno, Lorgar, sunt și ele listate și disponibile acum în toate canalele de vânzare de pe piață. Volumul de vânzări al diviziei a crescut, în aceeași perioadă, de aproape patru ori.

„Sunt foarte bucuros să preiau aceste responsabilități extinse, conducând din luna mai întreaga echipă din România, pentru că am posibilitatea să valorific succesul și lecțiile învățate în divizia consumer la nivel de companie. În noua poziție, integrez atât experiența ultimilor trei ani în zona de retail IT, dar și experiența mea anterioară, în distribuția cu valoare adăugată”, a declarat Stoinea.

Cu o carieră de 17 ani în IT, care include atât poziții în companii locale, cât și internaționale, dar și o experiență de antreprenoriat, Alexandru Stoinea își propune să continue dezvoltarea business-ului principal al ASBIS România, divizia de volume și VAD, și să crească în continuare vizibilitatea brandurilor de consumer și disponibilitatea lor pe piață. Alexandru Stoinea este licențiat în economie și urmează în prezent un program de Executive MBA de la Quantic School of Business and Technology din Washington.

ASBIS România este una dintre subsidiarele cele mai longevive și de succes ale ASBISc Enterprises PLC, împlinind anul acesta 25 de ani de activitate pe piața locală.

„Avem o poziție solidă și recunoscută în piață, pe care vrem să o dezvoltăm în continuare,” spune Alexandru Stoinea.

„Lucrăm, în prezent, la programe de loialitate pentru partenerii existenți și pentru atragarea clienților noi, dar ne preocupă și creșterea nivelului de expertiză al echipei locale. De la momentul la care m-am alăturat ASBIS Romania, dinamica organizației a fost unul dintre aspectele pe care le-am apreciat cel mai mult. Îmi doresc, în continuare, o creștere sustenabilă, bazată pe încredere și loialitate.”

Despre ASBIS

ASBISC Enterprises PLC (WSE: ASB) este un distribuitor principal de valoare adăugată, OEM și furnizor de soluții de IT, IoT, IoT și AI în CEE, FSU și MEA. Compania este specializată în distribuție cu valoare adăugată (VAD), soluții de piață B2B și distribuție de produse TIC de la furnizori globali. În calitate de lideri în industria IT, echipele de experți ale Grupului configurează produse hardware și elemente software, servicii bazate pe cloud și tehnologii pentru a crea soluții viabile din punct de vedere comercial la alegere.

 

Despre ASBIS România

Înființată în 1998 ca filială locală a ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB), ASBIS România este distribuitor cu valoare adăugată, OEM și furnizor de soluții IT, IoT, AI. Compania este specializată în distribuție cu valoare adăugată (VAD), soluții de piață B2B și distribuție de produse ITC de la furnizori globali. Cooperând cu liderii din industria IT, echipele de experți ale companiei configurează produse hardware și elemente software, servicii bazate pe cloud și tehnologii pentru a crea soluții comerciale viabile și atractive.

Cei 25 de ani de prezență pe piața locală au fost marcați de momente importante, cum ar fi consolidarea diviziilor VAD, Volume distribution și Consumer și diversificarea portofoliului de produse, soluții și branduri, inclusiv prin introducerea unor mărci proprii, cum este cea de produse electronice inteligente AENO. În 2022, ASBIS Group a înființat o nouă divizie, de roboți colaborativi (coboți), care are o echipă locală dedicată din România, formată din cinci persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Câciu spune că România se află printre puţinele ţări al căror deficit este realizat pe investiţii
Câciu spune că România se află printre puţinele ţări al căror deficit este realizat pe investiţii
Comisia Europeană estimează, pentru anul 2024, că 12 ţări vor depăşi criteriul deficit bugetar 3% din PIB, iar România se află printre puţinele ţări al căror deficit este realizat pe......
Scandalul Big Brother – SUA acuză giganţii din domeniul platformelor sociale de „supraveghere în masă”
Scandalul Big Brother – SUA acuză giganţii din domeniul platformelor sociale de „supraveghere în masă”
Un studiu efectuat de-a lungul mai multor ani arată că giganţii din domeniul platformelor sociale şi internetului practică ...
Românii au cheltuit peste jumătate de milliard de euro cu Revolut, în vacanțe externe, în special în Germania la Campionatul European de Fotbal
Românii au cheltuit peste jumătate de milliard de euro cu Revolut, în vacanțe externe, în special în Germania la Campionatul ...
Românii au cheltuit în vacanța de vară peste 548 de milioane de euro cu Revolut. Marele câștigător al sezonului a ...
Transfăgărășan: Cel mai spectaculos drum din România împlinește azi 50 de ani
Transfăgărășan: Cel mai spectaculos drum din România împlinește azi 50 de ani
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a transmis vineri un mesaj cu ocazia aniversării a 50 de ani de ...