Cum vor lucra companiile în era digitală. SAP a dezvăluit inovațiile destinate afacerilor pregătite pentru inteligența artificială și dezvoltare sustenabilă

Gigantul german de tehnologie SAP, prezent și în România, a dezvăluit inovații și colaborări revoluționare pentru companii. Printre anunțurile inovatoare se numără inteligența artificială responsabilă integrată în soluțiile de afaceri, contabilitatea bazată pe registrul de evidență pentru urmărirea emisiilor de carbon și rețele specifice industriei pentru a consolida rezistența lanțului de aprovizionare. Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global.
Lidia Neagu - mie, 17 mai 2023, 12:37
Cum vor lucra companiile în era digitală. SAP a dezvăluit inovațiile destinate afacerilor pregătite pentru inteligența artificială și dezvoltare sustenabilă

Prin aceste progrese, SAP ajută clienții să își transforme modelele de afaceri în cloud, să plaseze sustenabilitatea în centrul operațiunilor lor și să sporească agilitatea pentru a avea succes în contextul schimbărilor continue.

„Într-o lume marcată de tensiuni geopolitice, de lipsa produselor și a competențelor și de noi reglementări, clienții noștri continuă să apeleze la SAP pentru soluțiile de care au nevoie pentru a-și rezolva cele mai presante provocări”, a declarat Christian Klein, CEO și membru al Consiliului Executiv al SAP SE. „Inovațiile pe care le anunțăm la SAP Sapphire se bazează pe experiența noastră în domeniul tehnologiei dezvoltate în mod responsabil și pe zeci de ani de expertiză în domeniul industriei și al proceselor, pentru a asigura succesul clienților noștri atât în prezent, cât și în viitor.”

Inteligență artificială construită pentru afaceri

În zorii unei noi ere a inteligenței artificiale, SAP își consolidează angajamentul de a încorpora capabilități puternice de inteligență artificială în întregul său portofoliu pentru a ajuta clienții să rezolve problemele critice în fluxul de lucru.

Clienții pot utiliza SAP Business AI cu încredere, deoarece este construit în mod responsabil. SAP anunță o serie de progrese în ceea ce privește SAP Business AI, inclusiv inovații care personalizează implicarea clienților, fac achizițiile mai productive și extind abilitățile organizațiilor de a găsi și dezvolta talentele esențiale la nivelul întregii lor forțe de muncă.

De asemenea, SAP se bazează pe puterea ecosistemului său bogat pentru a aduce beneficii clienților. Recent, SAP a anunțat următorul pas în parteneriatul său de lungă durată cu Microsoft. Companiile vor colabora pentru a integra soluțiile SAP SuccessFactors cu Microsoft 365 Copilot și Copilot in Viva Learning, precum și cu serviciul Microsoft Azure OpenAI pentru a accesa modele lingvistice puternice care analizează și generează un limbaj natural. Integrările vor permite noi experiențe menite să îmbunătățească modul în care organizațiile își atrag, rețin și își califică angajații.

Pe calea către o contabilitate verde

În urmă cu cincizeci de ani, SAP a revoluționat contabilitatea financiară cu ajutorul unui software de planificare a resurselor întreprinderii (ERP). Acum, SAP duce „R”-ul din ERP mai departe și include emisiile de carbon în definiția resurselor.

Având în vedere schimbările rapide ale reglementărilor și presiunea tot mai mare exercitată de decidenți pentru a funcționa în mod durabil, companiile au nevoie de un sistem de contabilizare a emisiilor care să fie la fel de auditabil, transparent și fiabil precum contabilitatea financiară. Cu noul sistem de contabilitate verde de la SAP, așa-numitul Green Ledger, companiile nu mai trebuie să își estimeze emisiile de CO2, ci le pot înregistra pe baza datelor reale. Acest lucru le permite să își gestioneze indicatorii de mediu în mod la fel de transparent, precis și fiabil ca rezultatele lor operaționale.

„Pe măsură ce organizațiile își continuă călătoria de transformare digitală, este esențial să adopte soluții care să le permită să fie reziliente, să le sporească performanța și să asigure creșterea gradului de sustenabilitate. La SAP, căutăm să ne sprijinim clienții să contribuie la o economie regeneratoare, cu emisii reduse de dioxid de carbon și să-i ajutăm la modelarea unui viitor durabil, totul în timp ce gestionează și raportează în mod holistic performanța economică, socială și de mediu”, declară Diana David, Managing Director SAP România.

SAP anunță o actualizare a soluției SAP Sustainability Footprint Management, o soluție unică care calculează și gestionează întreaga gamă de emisii la nivel de companie, lanț valoric și produs. SAP anunță, de asemenea, aplicația SAP Sustainability Data Exchange, o nouă soluție pentru ca întreprinderile să poată face în siguranță schimb de date standardizate privind sustenabilitatea cu partenerii și furnizorii, astfel încât să poată reduce mai rapid emisiile de dioxid de carbon din lanțurile de aprovizionare.

SAP lansează, de asemenea, o nouă versiune a soluției SAP Sustainability Footprint Management. Cu această soluție completă, toate emisiile pot fi calculate și controlate – la nivelul companiei, al lanțului valoric și al produselor. În același timp, SAP introduce noua aplicație SAP Sustainability Data Exchange. Aceasta permite companiilor să facă în siguranță schimb de date standardizate privind sustenabilitatea cu partenerii și furnizorii, astfel încât să poată accelera decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare.

Oferta SAP privind Green Ledger va face parte din soluțiile RISE with SAP și GROW with SAP.

Inovațiile din portofoliu, platformă și ecosistem susțin reziliența clienților

SAP a anunțat, de asemenea, o serie de inovații în restul portofoliului său. De exemplu, pornind de la succesul SAP Business Network, o platformă cuprinzătoare de colaborare B2B în cadrul căreia se desfășoară anual schimburi comerciale în valoare de aproximativ 4,5 trilioane de dolari, SAP a anunțat SAP Business Network for Industry. Această ofertă combină beneficiile lanțurilor de aprovizionare în rețea cu expertiza unică a SAP în domeniul industrial, pentru a se asigura că clienții din domeniul produselor de consum, al tehnologiilor de vârf, al producției industriale și al științelor naturii pot spori rapid rezistența lanțului de aprovizionare.

Inovațiile lansate la nivelul SAP Business Technology Platform accelerează dramatic optimizarea proceselor de afaceri și permit automatizarea întreprinderilor la scară largă. Progresele din SAP Signavio le permit clienților să obțină informații critice despre procese în doar câteva ore. Actualizările aduse la SAP Integration Suite reunesc procesele holistice din sistemele SAP și non-SAP, atât on prem cât și în cloud. Iar noile capacități de integrare din oferta low-code a SAP, SAP Build, oferă experților în afaceri puterea de a declanșa automatizări în toate procesele de afaceri.

Pe măsură ce clienții se confruntă cu structuri de date din ce în ce mai fracturate, SAP și-a consolidat recent angajamentul față de datele deschise care sporesc capacitatea clienților de a descoperi informații de business profunde și utile, prin extinderea parteneriatului său amplu cu Google Cloud. Oferta cuprinzătoare de date deschise le permite clienților să construiască un cloud de date end-to-end care aduce date din întregul mediu de lucru al întreprinderii folosind soluția SAP Datasphere împreună cu cloud-ul de date Google.

De asemenea, SAP și-a dublat angajamentul de a pregăti două milioane de persoane din întreaga lume până în 2025, deoarece nevoia de dezvoltatori profesioniști de top continuă să crească odată cu ritmul tot mai alert al inovației tehnologice. Compania a anunțat noi programe pentru a răspunde cererii tot mai mari de experți SAP în întregul său ecosistem, pentru a continua să impulsioneze transformarea continuă a afacerilor clienților în cloud.

Strategia SAP este de a sprijini fiecare afacere să funcționeze ca o întreprindere inteligentă și sustenabilă. În calitate de lider de piață în domeniul aplicațiilor software pentru întreprinderi, ajutăm companiile de toate dimensiunile și din toate sectoarele să funcționeze la capacitate optimă: Clienții SAP generează 87% din totalul comerțului global. Tehnologiile noastre de învățare automată, Internet of Things (IoT) și de analiză avansată ajută la transformarea afacerilor clienților în întreprinderi inteligente. SAP oferă oamenilor și organizațiilor o perspectivă profundă asupra afacerilor și încurajează colaborarea care îi ajută să rămână în fața concurenței.

Te-ar mai putea interesa și
Poliția braziliană l-a pus sub acuzare pe fostul președinte Jair Bolsonaro pentru plănuirea unei lovituri de stat
Poliția braziliană l-a pus sub acuzare pe fostul președinte Jair Bolsonaro pentru plănuirea unei lovituri de stat
Poliţia Naţională braziliană l-a pus oficial sub acuzare joi pe fostul preşedinte de dreapta Jair Bolsonaro pentru plănuirea unei lovituri de stat cu scopul de a răsturna rezultatul alegerilor......
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine cu 241 de echipe
Burduja: La această oră avem 29.463 de puncte de consum nealimentate. La nivelul ţării sunt 144 de localităţi. Se intervine ...
Un număr de 29.463 de puncte de consum erau nealimentate vineri după-amiaza, respectiv 144 de localităţi, dar nivelul ...
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel mondial – Reuters
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel ...
Gigantul german din domeniul ingineriei Robert Bosch a anunţat că intenţionează să concedieze până la 5.500 de angajaţi, ...
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor ...