Cardul de credit, o soluție flexibilă pentru finanțarea vacanței. Top 5 oferte din România, cu rate fără dobândă

Ideal este să nu te împrumuți pentru a finanța cheltuieli de plăcere, cum ar fi vacanța, dar, dacă, totuși, știi că ai capacitatea de a susține un astfel de împrumut fără să îți fie afectat bugetul, cardul de credit este o variantă mult mai bună decât creditul clasic. Economica.net îți arată care sunt cele mai bune cinci oferte de pe piață în acest moment.
Ion Dobreanu - lun, 22 mai 2023, 10:43
Cardul de credit, o soluție flexibilă pentru finanțarea vacanței. Top 5 oferte din România, cu rate fără dobândă

CEC Bank domină în acest moment clasamentul cardurilor de credit, oferind nu doar cea mai bună dobândă pentru cumpărături și retrageri de numerar, dar și alte avantaje, cum ar fi o perioadă de grație mai mare sau o sumă minimă de rambursat lunar semnificativ mai mică de ât în cazul altor oferte, arată datele Conso.ro analizate de Economica.

Înainte de a vă prezenta clasamentul, amintim că un card de credit este un produs mult mai flexibil decât un împrumut clasic, dar presupune și o gestiune mai atentă. Suma pe care banca v-o poate pune la dispoziție este legată întotdeauna de venituri.

Puteți beneficia de 3, până la 6 venituri lunare nete. De felul în care accesați acești bani sunt accesați, depind și costurile pe care le veți plăti. De principiu, spre deosebire de împrumutul clasic de nevoi personale, cardul de credit este un produs „de viață lungă”, care trebuie să funcționeze ca un „buffer”. Altfel spus, nu este deloc recomandat să retrageți toți banii disponibili de pe card sau să îi cheltuiți pentru cumpărături, mai ales că dacă nu îi veți returna în perioada impusă de bancă, dobânzile și penalitățile de întârziere sunt uriașe, motiv pentru care suma totală de plată va crește foarte rapid.

Perioada de grație poate conta. Ratele fără dobândă, o soluție pentru vacanța visată

O metodă foarte avantajoasă prin care puteți folosi cardul de credit este achiziționarea de produse în rate, de la partenerii băncii, mai ales că mai multe instituții de credit pun la dispoziție posibilitatea de a cumpăra în rate fără dobândă. Și la acest capitol CEC Bank pare să aibă cea mai bună ofertă, întrucât oferă această facilitate pe o perioadă de până la 24 de luni, într-o rețea semnificativă de parteneri. Un număr important de agenții de turism se află în lista de parteneri, așa că, după ce ați analizat capacitatea de a rambursa suma cheltuită, vă puteți gândi la vacanța de vis, inclusiv plătită cu cardul de credit.

Un factor important este și suma minimă pe care banca impune să o plătești lunar. Sigur că, cu cât mai mult plătești din principal, cu atât mai repede vei acoperi cheltuiala, însă uneori pur și simplu apar situații în care te avantajează o plată mai mică pe termen mai lung. După cum veți vedea și în tabelul de mai jos, CEC impune cea mai redusă sumă minimă de rambursat.

Importantă este și perioada de grație, adică perioada în care vei putea achita suma minimă fără a fi penalizat. Și la acest capitol CEC Bank are cea mai bună ofertă. Banca de stat este și singura care practică o dobândă variabilă, lucru care în următoarea perioadă va constitui un avantaj, având în vedere că toate estimările, inclusiv cele ale BNR arată că inflația va scădea trăgând după ea și dobânzile IRCC și ROBOR.

Menționăm că dobânzile de mai jos se referă la cheltuielile din afara programului de rate fără dobândă precum și la retragerea de numerar de la bancomat. Pentru a consulta planul de rate fără dobândă precum și listele de parteneri puteți merge pe site-urile băncilor.

Banca Tip dobândă DAE cumpărături sau numerar Perioada grație Sumă minimă rambursat lunar
CEC Bank Variabilă (IRCC+11,4%) 21,13% 59 de zile 2,5%
Garanti Bank Fixă 21,85% Max 50 zile 3% +dobânzi și comisioane
OTP Fixă 30,37% 55 zile 2% plus dobânzi și comisioane
ING Fixă 31,35% 45 zile 5%
BRD Fixă 31,69% 55 zile 3,5%

Sursă date: www.conso.ro

Te-ar mai putea interesa și
Proiecte de instalații de stocare a energiei de aproape 800 MWh, finanțate cu bani din PNRR. Lista contractelor semnate
Proiecte de instalații de stocare a energiei de aproape 800 MWh, finanțate cu bani din PNRR. Lista contractelor semnate
Ministerul Energiei a semnat azi cinci contracte de finanțare pentru instalarea de capacități de stocare a energiei în bateri de 791 MWh, sprijinul nerambursabil fiind de peste 30 milioane de......
MAE a transmis o avertizare de călătorie în Spania. Cod roșu de ploi în Comunitatea Autonomă Catalonia
MAE a transmis o avertizare de călătorie în Spania. Cod roșu de ploi în Comunitatea Autonomă Catalonia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească ...
O nouă fabrică românească de panouri fotovoltaice, finanțată cu bani din PNRR
O nouă fabrică românească de panouri fotovoltaice, finanțată cu bani din PNRR
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat “un contract istoric pentru sprijinirea producției de panouri fotovoltaice ...
Suedia a anulat 13 proiecte de parcuri eoliene în Marea Baltică din motive de securitate
Suedia a anulat 13 proiecte de parcuri eoliene în Marea Baltică din motive de securitate
Suedia a anulat 13 proiecte de parcuri eoliene de-a lungul zonei sale de coastă în Marea Baltică din cauza impactului ...